Educació planta els docents de l'IES Politècnic (que vol tancar) amb menys de tres hores de marge

Els professionals havien demanat una reunió per tractar l'extinció dels estudis de Secundària i la idea de convertir l'institut en un centre d'FP

Entrada de l'IES Politècnic de Palma
2 min

PalmaL'Assemblea de Docents de l'IES Politècnic ha denunciat que la Conselleria d'Educació els ha desconvocat una reunió "a menys de tres hores de la cita acordada", que era aquest dilluns a les 15 h. La trobada, diuen els docents, es va convocar a instàncies de l'Assemblea, "que van demanar una cita amb el conseller Vera per adreçar el tema de l'extinció dels estudis de Secundària a l'IES Politècnic" i la conversió del centre en un Centre Integrat de Formació Professional (CIFP). "Ara com ara ni el claustre ni les famílies del centre han obtingut més informació que la facilitada als mitjans, i la Conselleria ha deixat de respondre diverses instàncies presentades per l'assemblea", diuen.

Segons denuncien, la Conselleria ha cancel·lat aquesta reunió i la vol substituir per una compareixença de caràcter informatiu a tot el claustre del centre, "deixant de banda les famílies i ignorant la petició de l'Assemblea d'establir un espai de diàleg amb l'Administració". "Això fa pensar als docents que la Conselleria pretén prendre la decisió de l'extinció de tot un centre de Secundària de manera unilateral i sense comptar amb la comunitat educativa".

Si es prengués aquesta decisió, "s'incompliria en la seva integritat la Llei 1/2022, de 8 de març, d'Educació de les Illes Balears i, especialment, els articles 18, 33 i 34 de la Llei de Prevenció de Riscos Laborals 31/10995 , ja que el seu principi d'informació, comunicació i participació exigeix, no tan sols estar assabentats dels resultats, sinó estar presents en els estudis previs al canvi". Aquest incompliment, diuen els docents, donaria lloc a tota la nul·litat del procediment i al deure del seu reinici "com recorda la jurisprudència derivada en els tribunals en l'aplicació de tal principi".

Mesos d'espera

El professorat de l'Assemblea assegura que fa des de final de curs de l'any passat que intenta parlar amb la Conselleria per "advocar per una educació pública de qualitat, on no s'eliminin centres de Secundària ni places públiques, tant per l'alumnat com per al professorat". L'Assemblea exposa que té propostes concretes, fonamentades i "compromeses amb l'educació pública que vol compartir amb l'Administració". "Sembla, però, que a la Conselleria no li importa destruir places públiques, sinó silenciar el missatge dels docents oferint-los, sense cap mena de fonament legal i mai per escrit, que "podran anar al centre que vulguin", diu l'Assemblea.

Els docents de l'Assemblea de centre demanen a la Conselleria que la reunió es mantingui en les mateixes condicions en què s'havia plantejat inicialment, i que Conselleria proposi una nova data, "ara ja amb caràcter urgent, dins aquesta mateixa setmana". La desaparició de l'IES Politècnic implica "la pèrdua de més de 300 places públiques a Palma, la interrupció de projectes educatius i de centre, com el PROA+, ERASMUS+, amb el finançament corresponent, l'augment de ràtios a altres centres i la redistribució de més de 70 professors i professores", denuncien.

Inclòs al Pla d'Infraestructures

El Pla d'Infraestructures fa una breu menció al fet que l'IES Politècnic passarà a ser un CIFP "a curt termini. "No es parla del desplaçament de l'alumnat i professorat, del futur dels projectes educatius com el PROA+ i l'ERASMUS+, i de la destinació de les tres famílies professionals que queden excloses del projecte: Fusta, Moble i Suro, Informàtica i Comunicacions, i Instal·lació i Manteniment". Cal recordar que la idea de Vera és que el nou centre d'FP s'especialitzi només en les famílies professionals de Construcció i Electricitat i Electrònica.

stats