Educació preveu crear 700 noves places públiques de 0-3 en quatre anys
La Conselleria també invertirà dos milions d'euros en la reconversió de guarderies en escoletes amb autorització educativa
PalmaLa Conselleria d'Educació ha anunciat una inversió de vuit milions d'euros en quatre anys per tal d'augmentar les places públiques de 0-3 i reconvertir guarderies en escoletes amb autorització educativa. Dins aquesta inversió, enguany es publicarà una convocatòria per a ajuntaments i consells insulars per tal que convoquin unes noves 700 places públiques abans que acabi el 2024. En concret, Educació destinarà 9.000 euros a cada plaça i, tenint en compte que el cost d'aquestes ronda els 12.000 euros, la Conselleria assumirà el 75% dels costos.
Per illes, la previsió es que es posin en funcionament 500 places a Mallorca –200 de les quals a Palma– i la resta, repartides entre Eivissa, Formentera i Menorca. Aquesta és una primera convocatòria de les previstes, que estan a l'espera que s'aprovin els pressupostos generals de l'Estat, segons ha informat Educació en un comunicat. Calculen que l'ampliació de l'oferta farà que aquest servei públic doni cobertura a un 35% dels infants de cada municipi. Es prioritzaran els que tenen menys places en relació amb el nombre d'alumnes censats.
D'altra banda, el conseller Martí March ha informat que s'aprovaran dos milions d'euros perquè les guarderies puguin adequar les seves instal·lacions i passin a ser centres educatius de primer cicle d'Infantil, amb autorització educativa. Destinaran 4.000 euros a cada plaça i, per tant, un centre amb capacitat per a 30 infants pot obtenir 120.000 euros per fer les obres, que s'hauran d'acabar en quatre anys. March preveu que aquesta inversió comporti la creació de 500 noves places a la Xarxa Complementària.
Pressupost covid-19
Per pal·liar els efectes de la pandèmia de coronavirus als centres, la Conselleria va aprovar incrementar la dotació de les escoletes de la xarxa pública, passant dels 4.200 euros per unitat educativa a 6.000 euros. A més, els centres públics que han acreditat haver fet seguiment a les famílies però no han cobrat la quota han estat subvencionats amb 7.860 euros per cada plaça coberta. En total, s'han subvencionat 457 places de 52 titulars públics (ajuntaments o consells).
D'altra banda, també es va fer una convocatòria extraordinària de 420.000 euros per al sosteniment de la xarxa complementària privada durant la pandèmia. En total, s'han beneficiat d'aquests ajuts 37 centres. Finalment, es varen destinar 25.000 euros a la compra de material de protecció sanitària per a escoletes privades de la xarxa complementària.