Societat 24/07/2024

Educació vol tancar l'IES Politècnic per fer-hi un centre d'FP

La intenció de la Conselleria és que s'hi aglutinin les formacions de Construcció i Electricitat

2 min
Entrada de l'IES Politècnic de Palma

PalmaEducació vol tancar l’IES Politècnic i el convertirà en un Centre Integrat de Formació Professional (CIFP). Així ho ha confirmat el conseller d’Educació, Antoni Vera, en resposta a una pregunta de l’ARA Balears. El centre, ha dit el conseller, té part de les instal·lacions en mal estat “i zones amb aluminosi”. “Cal una reforma integral o esbucar la part més antiga, la que dona al carrer de Simó Ballester”, ha afegit. La idea és que el Politècnic es converteixi en un centre referent a Palma, que aglutini totes les formacions professionals de Construcció i Electricitat.

El conseller ha explicat que el Pla d’Infraestructures educatives que es presentarà pròximament té una part dedicada als CIFP. “El nostre model no és el de Navarra, on tota l'FP es concentra en els centres integrats, sinó que creim en una fórmula mixta en què hi hagi FP als instituts i també a centres específics”, ha exposat Vera.

Malestar entre els docents

Els docents de l’IES Politècnic estan preocupats per aquesta situació i assenyalen que a finals de juny varen demanar a Educació que els comunicàs per escrit la seva decisió d’extingir el pla d’estudis de Secundària, una decisió que se’ls havia anunciat oralment. La resposta que reberen, en data 5 de juliol, va evitar concretar la mesura que ara s'ha confirmat. “Heu de tenir en compte que a hores d’ara el Pla d’Infraestructures educatives de les Illes Balears es troba en procés d’elaboració. Vull dir-vos que un cop conclòs aquest pla, s’informarà degudament els agents implicats de les decisions que comporti”, els va dir als docents la directora general de Planificació i Gestió Educativa, Catalina Ginard. En la mateixa resposta se’ls va recordar que el curs vinent el centre encara mantindrà les unitats de Secundària i Batxillerat.

stats