Crisi de l'habitatge
Societat 05/07/2024

Eivissa projecta la construcció de 380 habitatges a preu assequible per a residents

El Pla integral d'habitatge Eivissa preveu en els pròxims anys l'edificació de 997 habitatges públics

ARA Balears
2 min
Habitatge Públic a Eivissa

PalmaEivissa projecta la construcció de 380 habitatges a preu assequible per a residents. La consellera d'Habitatge, Territori i Mobilitat del Govern, Marta Vidal, i el batle d'Eivissa, Rafa Triguero, han programat aquest divendres les cessions dels quatre terrenys municipals que el Consistori cedirà a l'Institut Balear de l'Habitatge (Ibavi) i al programa 'Construir per llogar', impulsat pel Govern i que suposarà la construcció d'aquests habitatges a cost reduït.

"Proposam mesures integrals per afrontar la crisi de l'habitatge a la ciutat d'Eivissa amb l'objectiu d'aportar-hi solucions. Aquestes accions beneficiaran tota la societat", ha manifestat Triguero. A més, el batle ha traslladat a Vidal els detalls del Pla integral d'habitatge Eivissa, una ciutat per viure-hi, que preveu en els pròxims anys la construcció de 997 habitatges públics. Així, ha reiterat que amb aquest pla es fixen els fonaments de les polítiques residencials a la ciutat i s'estableixen mesures per facilitar l'accés a l'habitatge.

La consellera Marta Vidal, el batle Rafael Triguero, un director i un regidor a la reunió.

El batle i la consellera han traçat un full de ruta per prioritzar els projectes essencials en matèria d'habitatge per al municipi i, així, agilitar-ne la tramitació. Vidal ha assenyalat que el pla és una demostració que aquestes polítiques són una "prioritat" per a l'Ajuntament, que ha fet una "gran feina" per arribar en un any al punt actual.

Dels prop de 1.000 immobles projectats, el batle ha recordat que 381 "es podran convertir en realitat" mitjançant la cessió immediata dels quatre solars de titularitat municipal. Els dos terrenys que se cediran a l'Ibavi sumen 80 habitatges de protecció i s'ubiquen al carrer de Vicent Serra i Orvai número 18, on es projecten 15 habitatges, i entre els carrers dels Cubells número 17 i Sant Vicent de la Cala i del Putxet, on està previst fer-ne 65. Als altres dos solars que es preveu cedir al Govern es podran construir 301 habitatges, 167 al solar de Sa Bodega i 144 a Platja d'en Bossa, a la zona de la Punta.

stats