3cat

"Em portava a tenir certes inseguretats": Elisabet Casanovas parla sobre la grassofòbia que va patir a 'Merlí'

L'actriu ha concedit una entrevista al programa 'La turra' on ha parlat de la seva trajectòria professional i de la seva experiència a la sèrie de TV3

L'actriu Elisabet Casanovas.
2 min

BarcelonaElisabet Casanovas fa anys que encadena projectes, tant a la pantalla gran com en el seu últim projecte a la sèrie Las abogadas, com al teatre amb El fantasma de Canterville i, fins i tot, com a cantant amb el nou grup de música Grupis. Després de passar pel nou late de David Broncano La Revuelta, aquest dilluns l'actriu va visitar La turra, el programa de debat presentat per Alba Riera. Més enllà de parlar dels seus nous projectes, Casanovas també ha incidit en un dels episodis més coneguts de la seva trajectòria actoral, quan va interpretar el paper de la Tània a Merlí.

Després de conversar sobre la sèrie acabada d'estrenar a televisió espanyola i el paper del cos en el món de la interpretació, Riera va arribar al quid d'una qüestió que va generar molta polèmica a xarxes quan es va emetre el capítol de Merlí on apareix la Tània sent objecte de burla per alguns dels seus companys per l'aspecte físic. "Tu interpretaves un personatge la trama principal del qual, o una d'elles, era el seu cos. Això era fa bastant de temps. Això a tu com et feia sentir?", exposa la presentadora sense mencionar el nom del programa.

"Crec que en aquell moment no era del tot conscient, precisament, del que parlàvem ara de la representació, del que té a veure tenir un cos i el missatge que envies", confessava l'actriu que tenia 20 anys quan interpretava la sèrie de TV3. "Com a intèrpret, recordo molt tirar-ho cap a un lloc on el personatge era insegur, més enllà de tot, i amb això sí que hi connectava moltíssim", rememorava Casanovas sobre la sèrie d'una classe de filosofia a secundària.

La intèrpret va aprofitar l'espai de La turra per reconèixer que va tenir "certes inseguretats" interpretant el paper de la Tània: "Me'n vaig anar molt aquí, a la part més comuna i reconeixible amb mi, de no estar bé amb el cos". Aquesta mateixa sensació, segons explicava, no és un fet aïllat. "És una merda, però la majoria de gent que tinc al voltant en algun moment ha tingut neures i inseguretats amb el cos", relatava amb força Casanovas sobre una qüestió que demostra que ha estat treballada i reflexionada.

Nou anys després d'emetre's el primer capítol, l'actriu, de 29 anys, creu que el missatge que es donava "era bastant perillós, sobretot tenint en compte que la sèrie es dirigia al públic adolescent". I afegeix: "Vaig representar una persona no normativa, però dins de tot plegat crec que entrava dins una normativitat". Amb la distància del temps, Casanovas creu que el tractament sobre les inseguretats d'una adolescent "s'hauria d'haver fet molt diferent", perquè llavors no s'era prou conscient del missatge que es llançava a l'audiència. L'actriu també va atrevir-se a assenyalar l'estructura amb la qual s'havia construït aquell relat: "Aquest personatge té un punt de vista extern que, curiosament, era masculí. Amb el punt de vista d'un home, opines sobre una dona i envies el missatge al món: 'Un cos així no és normatiu'. Per a mi això genera un impacte evident".

stats