Explotació
Societat 29/08/2024

Dos empresaris explotaven migrants a qui demanaven fins a 20.000 euros per venir a Mallorca

Els empresaris demanaven als treballadors entre 15.000 i 22.000 euros per un contracte de treball que els permetés venir a l'Estat

ARA Balears
1 min
Treballadors fent feina al camp

PalmaLa Policia Nacional ha arrestat a Mallorca dos empresaris del sector agrícola que haurien cobrat grans quantitats de doblers a temporers d'origen marroquí per contractar-los i regularitzar-los a l'estat espanyol, alhora que eren explotats laboralment. En la investigació, que ha durat més de tres mesos, els agents han demostrat l'aprofitament de l'entramat d'aquesta empresa i el repartiment dels doblers cobrats entre els dos empresaris i un altre individu encarregat de reclutar els treballadors al lloc d'origen, segons ha informat la Policia.

En un primer moment, els empresaris demanaven als treballadors entre 15.000 i 22.000 euros per un contracte de treball que els permetés venir a l'Estat. No obstant això, aquesta no era l'única manera mitjançant la qual els tres implicats aconseguien grans beneficis, ja que també cobraven entre 6.000 i 8.000 euros per contractes laborals que servien als ciutadans estrangers per regularitzar la situació a Espanya. El total de persones que haurien regularitzat la situació a Espanya a través d'aquesta empresa serien 26 persones.

Així, a causa del deute contret i la necessitat de mantenir el contracte per no perdre la situació legal i condicions de residència regular a Espanya, els estrangers es veien obligats a acceptar condicions laborals "abusives" i contràries als convenis laborals establerts. Una vegada conclosa la recerca, els agents van procedir a la detenció de dos empresaris com a presumptes autors dels delictes de tràfic d'éssers humans amb finalitats d'explotació laboral, afavoriment de la immigració irregular i pertinença a organització criminal. El grup de recerca de la UCRIF continua amb la investigació, per la qual cosa no es descarten noves detencions.

stats