Urbanisme
Societat 06/06/2024

Enderrocar els 12 apartaments il·legals de Cala Llamp costarà 364.000 euros als andritxols

El procediment d'adjudicació del segon intent de tomar els edificis irregulars ja es troba en fase d'adjudicació

2 min
El jutge demana a Andratx que demani ajuda policial si és incapaç de tombar els apartaments de Cala Llamp

PalmaEl compte enrere per a la demolició dels 12 apartaments il·legals de Cala Llamp, a Andratx, ha tornat a activar-se. L’Ajuntament del municipi ja ha publicat, a la seva plataforma de contractació, la licitació de les obres d’enderrocament que han de “restablir la legalitat” prèvia al fet que l’empresa Marmacen SL aixecàs 12 propietats amb una llicència que posteriorment la justícia va declarar completament nul·la.

El projecte actual, que ja és el segon que s’aprova i es publica per part del Consistori andritxol, té un pressupost de 364.000 euros i encara no ha estat adjudicat. Una vegada es faci, l’empresa que hagi guanyat el concurs haurà de procedir a eliminar els dos blocs, que inclouen també una piscina compartida.

L’anterior licitació, que va guanyar l’empresa Amer e Hijos, tenia una assignació de 239.000 euros, que es va considerar totalment insuficient. Això, a més del requeriment que van fer alguns implicats en el procediment judicial que implicava que es constituís una garantia per dur a terme tota l’operació, van obligar a tornar a fer un projecte i licitar-lo.

Ara, per tant, el Consistori andritxol considera que la nova licitació, ja en fase de concurrència, posarà el punt final a un conflicte que es va iniciar amb la denúncia del GOB, que va ser qui va destapar que amb la connivència de l'aleshores batle, Eugenio Hidalgo, s’havia atorgat una llicència a un espai no previst per a aquests usos. Cal recordar que els 12 apartaments de Cala Llamp varen rebre la confirmació definitiva de la seva il·legalitat l'any 2017, tot i que la primera sentència del cas es va dictar fa prop de 15 anys, el 2009.

Segons va avançar l’ARA Balears, alguns d’aquests apartaments s’han estat llogant turísticament, tal com va reflectir la Policia Local al seu informe sobre els usos i la situació actual de l’immoble.

stats