Algaida
Societat 25/09/2024

Endesa és la responsable de l’aljub del puig de Cura que s’esfondrà amb sis turistes damunt

La companyia s’ha posat a disposició de l’Ajuntament d’Algaida, el departament d’urbanisme del qual n'ha fet els informes

Josep Maria Sastre
1 min
Bombers i Protecció Civil acudiren fins al lloc dels fets

PalmaLa companya elèctrica Endesa és la responsable de l’aljub del puig de Randa que va passar per ull en posar-hi a sobre sis turistes de nacionalitat francesa, tres germanes i les seves respectives parelles d’entre 60 i 75 anys.

Els fets passaren el passat diumenge quan els turistes pujaren a aquest aljub que sembla un mirador i aquest es va esfondrar. A conseqüència de l’accident les persones ferides foren hospitalitzades. Quatre foren donades d’alta l’endemà. Un home continua ingressat a Son Espases mentre que una dona també és a l’hospital de referència, però serà traslladada al seu país d’origen per ser operada allà.

Segons ha pogut saber Tot Pla, Endesa és la responsable del vell aljub com a arrendatària de l’espai que pertany a la possessió d’Albenya i que utilitza per a les seves instal·lacions. La companyia s’ha posat a disposició de l’Ajuntament d’Algaida, el departament d’urbanisme del qual n'ha fet els informes.

Aquesta esmentada empresa responsable s’ha reunit amb l’Administració local per tal d’aclarir els fets i s’ha preocupat per l’estat de les persones ferides i la seva evolució. Davant una hipotètica reclamació per danys i perjudicis per part de les persones afectades sembla que la clau estarà a esclarir si l’espai estava degudament barrat amb reixes i senyalitzat.

stats