Estiu al plat
Societat27/07/2022
Ensaladilla russa amb llamàntol (o sense)
La cuinera Carlota Claver, del restaurant La Gormanda, explica com preparar-la a casa i gaudir-la en els dies de calor
Ingredients per a 4 persones
- 1 llamàntol (1/2 quilo)
- 2 patates vermelles (red pontiac)
- 2 pastanagues
- 100 g de mongeta tendra
- Oli d’oliva
- Sal
- All
- Farigola
- Romaní
- Pebre negre
- 40 g de tàperes
- 40 g de cogombret
Cargando
No hay anuncios
Per a la maionesa
- 1 ou fresc ecològic
- 300 ml oli d’oliva verge extra d’arbequina
- Sal
- 2 g de wasabi
Cargando
No hay anuncios
Per al guarniment
- Ous de salmó
- Sal d’escates
- Pebre acabat de moldre
- Fulles d’anet
Cargando
No hay anuncios
Elaboració
- Talleu la patata a daus regulars i els confiteu en una paella amb oli d’oliva verge extra amb sal, grans d’all, romaní i farigola, i boletes de pebre.
- Al cap de vint minuts, retireu-la i deixeu-la en paper absorbent.
- Mentrestant, peleu la pastanaga, talleu-la a dauets, i bulliu-la amb aigua i sal. Refredeu-la amb aigua ben freda o aigua amb gel perquè conservi el color taronja.
- Feu el mateix amb la mongeta tendra. Talleu-la per la meitat en línia, i després també a daus. Un cop bullida, refredeu-la amb aigua amb gel.
- És important bullir les pastanagues i mongetes tendres per separat, perquè els colors i les coccions són millors.
- Per preparar el llamàntol, bulliu-lo cinc minuts seguits. A l’olla hi ha d’haver aigua i sal. Un cop bullit, peleu-lo amb l’ajut de les mans. Per fer-ho, necessiteu un bon ganivet, i un cop pelat en feu rodanxes.
- Ajunteu el llamàntol amb la resta d’ingredients que ja heu preparat, i ara afegiu-hi tàperes i cogombret en vinagre.
- Ara faltarà només la maionesa. Al vas de la batedora poseu-hi tots els ingredients de cop, i aneu-ho batent amb la batedora començant des de baix i aneu pujant el braç elèctric. Quedarà muntada d’un color verd suau.
- Per al guarniment final, si teniu fulles d’anet i ous de salmó, amaniu-lo amb sal d’escates i pebre negre acabat de moldre.
Cargando
No hay anuncios
Consell
L’ensaladilla russa és un plat que aguanta bé desat a la nevera, i que el podeu reaprofitar amb altres acompanyaments l'endemà. Per exemple, juntament amb un ou ferrat.
Cargando
No hay anuncios