Societat 03/07/2024

Escarrer critica les manifestacions contra la saturació turística: "No ajuden a la sensibilitat"

El conseller delegat de Melià i president d'Exceltur critica que els mercats emissors utilitzin les protestes per fer veure que els visitants no són benvinguts

2 min
WhatsApp Image 2024-05-25 at 21.26.36.jpeg

PalmaEl conseller delegat de Melià Hotels i president d'Exceltur, Gabriel Escarrer, ha criticat aquest dimecres les manifestacions contra les conseqüències de la massificació turística –especialment pel que fa a l'habitatge– que s'han fet a les Canàries i a les Balears i ha assenyalat que "no ajuden a la sensibilitat i l'única cosa que provoquen és que els polítics es moguin", i que prenguin decisions que actuen com a "possibles pegats als problemes". A més, Escarrer ha criticat de valent que determinats mercats emissors facin servir les protestes per fer veure que el turista no és benvingut: "És el pitjor que pot passar", ha dit.

D'altra banda, Escarrer ha defensat la necessitat d'acabar amb el turisme d'excessos, inclosos els viatges d'estudis. "No aporten res i impliquen un malestar per als ciutadans", ha continuat durant la presentació d'un manifest d'Exceltur amb 80 propostes per a un turisme "més responsable, inclusiu i regeneratiu", segons ha informat Europa Press. "Els viatges d'estudis no són d'estudis, sinó de disbarats", ha criticat, a més de reiterar que "el turisme de masses i excessos no aporta absolutament res des d'un punt de vista econòmic i social, i menys per a la ciutadania que ha de conviure amb això". "No és el turisme que volem. No podem ser aliens a les demandes dels residents", ha afegit.

El president d'Exceltur ha apostat per combatre les il·legalitats en tots els vessants del sector turístic, com els taxis pirates, les festes en vaixells sense llicència o l'oferta il·legal d'habitatges turístics.

El vicepresident executiu d'Exceltur, José Luis Zoreda, ha criticat la imposició de taxes turístiques, que tenen "els mínims efectes dissuasius" per reduir afluències i es limiten a ser "una penalització empresarial" que resta competitivitat a les empreses del sector, a més que "no poden ser compensatòries del pèssim sistema de finançament per als municipis turístics". I ha fet una crida a les administracions públiques per assumir les responsabilitats que el sector empresari no podrà afrontar per contrarestar el patiment de la ciutadania, com la saturació i la gentrificació.

stats