Escribá ha cobrat durant un any de la UIB sense fer feina
La UIB no descarta reintegrar Escribá en la docència, després de suspendre'l de les seves funcions l'abril del 2017 a causa de la investigació judicial pel cas Minerval
PalmaEl mes d'abril del 2017, la UIB va iniciar un expedient informatiu per a Xavier Busquets i Pablo Escribá i els va suspendre de les funcions, però no de sou. El mes de novembre, la fiscalia va arxivar el cas de Busquets i la UIB el va reintegrar en la docència. Pel que fa a Escribá, la fiscalia va decidir continuar la investigació perquè, presumptament, s'havia beneficiat econòmicament de la venda del medicament. Aquest dimecres, el Jutjat d'Instrucció número 9 de Palma ha arxivat el cas Minerval perquè no hi quedava justificada la perpetració del delicte d'estafa. Ara la UIB no descarta reintegrar Escribá en la docència, després de suspendre'l de les funcions, ara fa un any, l'abril del 2017, però no de sou.
La UIB ha emès un comunicat respecte de l'arxiu del cas Minerval en què es recorda que "la Universitat es va personar primer com a acusació i després es va adherir al recurs de la fiscalia contra el sobreseïment provisional amb l’objectiu d’arribar al fons del cas i aclarir totalment els fets".
Després d'un any d'investigacions, s’han descartat les responsabilitats penals i es trasllada el cas a la Conselleria de Salut per incoar i tramitar, un expedient administratiu, que pot donar peu a responsabilitats administratives o econòmiques. "És important que sigui així, especialment per a les famílies i per l’alarma social que es va crear llavors", ha explicat la UIB.
Finalment, la UIB reitera la seva voluntat "d'arribar fins a les darreres conseqüències perquè, independentment que hi hagi sancions administratives o no, hem de vetlar per les bones pràctiques i la integritat de la comunitat científica". En aquest sentit, ha creat una comissió d’integritat acadèmica, que ara comença a fer feina.