Esperes de fins a set hores a les Urgències de Son Llàtzer
CCOO denuncia la situació del servei, amb manca de personal i de zones habilitades per als pacients
PalmaCCOO ha denunciat aquest dimarts la situació de col·lapse que hi ha al servei d'Urgències de l'hospital Son Llàtzer aquest estiu, amb esperes dels pacients que poden arribar a les sis i set hores. "La manca de personal en totes les categories i l'escassedat de zones habilitades per als pacients que han d'esperar en un box han derivat en llargues esperes que poden perllongar-se fins a les sis o set hores", ha manifestat el sindicat mitjançant un comunicat. "És important destacar que molts pacients requereixen un lloc més còmode que una cadira de rodes", continua el comunicat, que també remarca que "les demores generen frustració en els pacients". "De vegades donen sortida al seu malestar amb el personal sanitari, que, per part seva, està sobrecarregat de feina", lamenta el sindicat.
D'aquesta manera, CCOO exigeix una millora inajornable del servei d'Urgències i reclama a la direcció de Son Llàtzer que "proporcioni els recursos humans necessaris a totes les categories –metges, infermers, auxiliars, zeladors i personal no sanitari– per solucionar aquesta situació". "Així mateix, és fonamental habilitar-hi més boxes per evitar que els pacients hagin d'esperar durant hores a cadires de rodes, que resulten incòmodes i poc adequades per a aquesta situació", demana també el sindicat.
El comunicat també assenyala que "els treballadors del centre se senten impotents davant d'aquesta allau d'usuaris", i més encara quan el malestar dels familiars i els pacients "sovint recau injustament sobre ells". "CCOO fa una crida urgent a la direcció de l'hospital Son Llàtzer perquè dugui a terme les mesures necessàries i evitar que aquesta situació es torni a repetir en un futur", acaba la nota de premsa.
Una situació habitual a l'estiu
El de Son Llàtzer no és un cas aïllat. El sindicat de tècnics sanitaris USAE ja va denunciar el juny que les Urgències de Son Espases estaven col·lapsades i que la situació posava en perill "la integritat dels professionals i la qualitat assistencial dels pacients" que havien de passar hores esperant un llit. USAE va atribuir el col·lapse al tancament de llits a l'àrea d'hospitalització i a l'eliminació del concert que permetia derivar pacients a la sanitat privada en moments de saturació com l'estiu. El sindicat també va reclamar actuacions per part de la direcció del centre hospitalari, sobretot pel que fa a la contractació de personal.