Societat
Societat 19/07/2024

El col·lectiu Estimada Aurora presenta la querella popular contra Le Senne

Se suma a les famílies d'Aurora Picornell i Antònia i Maria Pascual i a l'associació Memòria de Mallorca

Victòria Pons
2 min
L'advocat i escriptor Sebastià Frau i Gaià, qui ha redactat la querella

PalmaEl col·lectiu Estimada Aurora ha presentat aquest divendres al Jutjat d'Instrucció número 1 de Palma la querella popular redactada per l'advocat i escriptor Sebastià Frau i Gaià contra l'actual president del Parlament de les Illes Balears, Gabriel Le Senne, per esqueixar una foto d'Aurora Picornell en el ple del passat 18 de juny.

El col·lectiu està format per més de cinquanta professionals, entre els quals hi ha l'escriptor Sebastià Alzamora, el grup de música Antònia Font, el lingüista Nicolau Dols, la galerista Maria de Lluc Fluxà i la periodista Gina Garcias. ”Nosaltres som un col·lectiu que representam els familiars de víctimes i les víctimes del franquisme, i està entre els nostres objectius defensar els seus drets”, ha assegurat Maria Antònia Oliver, presidenta de l’entitat. “Fer mal a unes víctimes que han patit violació contra els drets humans, per part d’un representant institucional, com és el d’un parlament, és molt dur i molt fort” ha continuat Oliver. La presidenta ha reiterat que el motiu de la denúncia és "demanar justícia per a les víctimes del franquisme", ja que "va ser un gest molt dolorós". "Venir aquí i que ens atenguin els jutges sempre és molt positiu", ha recalcat.

L'advocat Sebastià Frau ha redactat la querella per exercir l'acusació popular per un delicte d'odi, com a representants de la ciutadania, aquells "no directament afectats pel delicte que volen que es faci justícia i que hi hagi una sentència equitativa que doni resposta a l'agressió", ha assegurat. "Es formula per un delicte comès amb ocasió de l'exercici dels drets fonamentals i les llibertats públiques garantits per la Constitució, de l'article 510.2.a del Codi Penal de delicte d'odi", ha afirmat Frau. A diferència d'una denúncia, que és "la posada en coneixement d'un tribunal que hi ha hagut fets delictius", a la querella "s'actua com a part activa", ha recalcat.

Cal recordar que les famílies d’Aurora Picornell i Antònia i Maria Pascual van acudir dijous al Jutjat d'Instrucció número 1 de Palma per ratificar la denúncia, juntament amb l’associació Memòria de Mallorca.

stats