Èxit de participació en la Diada de l’agricultura ecològica a Porreres

La trobada ha reunit 70 estands, productors de totes les Illes i un ampli programa d’activitats

La jornada també ha estat reivindicativa enguany i s’ha centrat en la relació entre agroecologia i canvi climàtic.
ARA Balears
13/04/2025
2 min
Regala aquest article

PalmaLa XVIII Diada de l’agricultura ecològica, organitzada per Apaema, s’ha celebrat aquest diumenge a Porreres amb un gran èxit de participació, malgrat l’amenaça de pluja. Més de 70 estands de productors, elaboradors i entitats han omplert els carrers del centre del poble, en una jornada festiva i alhora reivindicativa que enguany s’ha centrat en la relació entre agroecologia i canvi climàtic.

El programa de la Diada ha comptat amb una gran afluència de públic i amb la participació de productors i entitats de totes les Illes Balears. Durant la setmana prèvia, s’han organitzat activitats divulgatives entorn dels efectes del canvi climàtic sobre la pagesia, com la projecció del documental Vidas irrenovables o la taula rodona sobre compensacions per captació de carboni, amb representants institucionals, científics i del sector.

Ja durant la jornada de diumenge, s’han projectat documentals, com El camí de l’aigua o Canvi climàtic i agricultura, que han aprofundit en les adaptacions necessàries davant l’emergència climàtica.

Durant la setmana prèvia s’han organitzat activitats divulgatives entorn dels efectes del canvi climàtic sobre la pagesia.
Una de les principals novetats ha estat l’Espai Vi.

Una de les principals novetats ha estat l’Espai Vi, dedicat a valorar el treball dels cellers ecològics de l’illa. Més de la meitat dels productors de vi de Mallorca ja fan producció ecològica, i durant la Diada s’ha pogut tastar el vi de set cellers d’arreu de l’illa, en un espai molt concorregut que vol esdevenir referent per a futures edicions.

La confitura de mandarina de Sa Casa Pagesa ha guanyat el Premi al Producte ecològic de l’any 2025.

Un altre dels moments destacats ha estat el lliurament del Premi al Producte Ecològic de l’Any 2025, que enguany ha estat per a la confitura de mandarina de Sa Casa Pagesa, elaborada a partir de varietats antigues de mandarina empeltades damunt taronger agre i transformada a l’obrador col·lectiu d’Apaema. El jurat n’ha destacat la qualitat gustativa, els valors patrimonials i el compromís amb la biodiversitat.

Apaema valora molt positivament aquesta XVIII edició, tant pel volum de participació com per la capacitat d’articular un missatge clar, recollit en les paraules de Miquel Coll, president de l’entitat: "La pagesia és clau per fer front als reptes climàtics, i l’agricultura ecològica n’és una de les principals aliades".

stats