Experts en ecosistemes marins es reuneixen a Pollença per abordar la importància de la preservació de mars i oceans
Les jornades, organitzades per Redeia i la Fundació Ecomar, varen començar aquest dimecres i continuen aquest dijous
PalmaRedeia, matriu de Red Eléctrica, i la Fundació Ecomar duran a terme aquest dijous un seminari científic que reunirà experts en ecosistemes marins a l'aeròdrom militar de Pollença. A més, hi assistiran representants d'entitats científiques, tècniques, organitzacions socials i administracions públiques per reflexionar sobre la importància de preservar la biodiversitat de mars i oceans. A la inauguració, que va tenir lloc aquest dimecres, Redeia i Ecomar varen anunciar una aliança conjunta en l'àmbit de la restauració i la conservació marina amb la mirada posada en 2030.
L'elecció de Pollença com a escenari de la presentació d'aquesta iniciativa de Redeia i Ecomar, a més del seminari, respon a "l'experiència prèvia i l'èxit del projecte de restauració de posidònia que Red Eléctrica ha desenvolupat a la badia de Pollença", ha indicat Redeia. Aquest projecte, que es du a terme en col·laboració amb l'Institut Mediterrani d'Estudis Avançats del Consell Superior d'Investigacions Científiques (Imedea-CSIC), ha permès "la recuperació de dues hectàrees de posidònia oceànica en aigües de la badia de Pollença, amb un nivell de supervivència del 95%", un mètode que ha estat "premiat a escala estatal i europea".
Entre els ponents d'aquestes jornades figuren científics de l'Imedea-CSIC, com ara Jorge Terrados i Inés Castejón, representants de l'Institut Espanyol d'Oceanografia, de la Fundació Ocenaogràfic; de la Fundació Biodiversitat i experts en medi marí de diverses entitats.