Societat12/11/2018

Experts internacionals es reuneixen per tractar la captura accidental del virot i d'altres aus marines

El principal objectiu és el de disminuir la mortaldat d’aquestes aus

Ara Balears
i Ara Balears

PalmaEl conseller de Medi Ambient, Agricultura i Pesca, Vicenç Vidal, acompanyat pel director general d’Espais Naturals i Biodiversitat, Miquel Mir, ha inaugurat aquest dilluns el taller organitzat pel departament de Protecció d’Espècies de la Conselleria, amb l'objectiu de generar més coneixement sobre la recuperació i el manteniment de les poblacions reproductores de les aus marines més amenaçades, incloses al catàleg espanyol d’espècies amenaçades, en concret les que habiten a les Illes Balears.

Experts en la matèria provinents d’arreu de la península, Portugal, França, Regne Unit i Grècia han exposat la problemàtica que comporta la captura accidental del virot petit, espècie en perill d’extinció, i d'altres aus marines, com el virot gros, la gavina roja i el corb marí.

Cargando
No hay anuncios

Cal recordar que la Conselleria de Medi Ambient té en marxa el projecte 'Ales de la mar' finançat amb 303.000 euros procedents del fons de l’impost de turisme i que s’emmarca dins el Pla Lilford de recuperació i conservació d’aus marines amenaçades de les Balears. Aquest Pla té diferents línies d’actuació de les quals destaquen l’estudi i la prevenció de captures accidentals d’aus marines en activitats pesqueres, una de les causes principals de la mort d’aquestes, i que compta amb la participació del sector.

Altres accions previstes al Pla són el control d’espècies invasores a les colònies de cria i la informació dels usuaris d’espais naturals. També es treballa en un cens de les quatre espècies objecte del projecte, així com l’edició de material divulgatiu per donar a conèixer la situació d’aquestes aus.