Les famílies reclamen tenir servei d'escoleta d'estiu 0-3

Denuncien que hi ha centres que tanquen tot l'agost, o en alguns casos a partir de la segona quinzena de juliol

Escoleta
ARA Balears
08/07/2024
1 min

PalmaLa Federació d'Associacions de Pares i Mares d'Alumnes (FAPA) de Mallorca ha criticat que "moltes escoletes municipals estan tancades a l'agost, fins i tot algunes des de dia 15 de juliol", la qual cosa dificulta la conciliació de les famílies. En una nota de premsa, FAPA ha advertit que l'estiu és un moment en què les famílies han de cercar opcions per atendre correctament els seus fills, conjugant els horaris laborals amb el fet que gaudeixin de les vacances i estiguin ben atesos. "Amb els més petits aquesta situació és igual o més important", ha subratllat.

La conciliació, segons han assenyalat, "és més difícil en alguns municipis que en uns altres", ja que "el mes d'agost moltes escoletes municipals estan tancades, fins i tot algunes des de dia 15 de juliol", ha denunciat. Segons FAPA, alguns municipis tenen oberta una de les dues escoletes municipals, com Llucmajor o Marratxí, però altres les tanquen "encara que existeixi necessitat per part de les famílies", com a Palma, on estan tancades des de dia 15 de juliol, Manacor, Inca o Sineu, ha lamentat.

En mans de les privades

En alguns casos, les famílies poden optar per escoletes privades, si estan obertes –en el Patronat d'Escoletes Infantils de Palma es va informar que un 80% no obriria el mes d'agost–, ha precisat. "Ens preocupa que alguns municipis entenguin que la seva responsabilitat per atendre aquests nens no inclou tot l'estiu i que deixin desateses precisament les famílies que segurament més el necessiten", han expressat. En la mateixa línia, han reivindicat que "la primera infància també necessita atenció durant agost".

stats