Moda

Favors sexuals a canvi de feines com a model: detingut l'exconseller delegat d'Abercrombie & Fitch

El directiu, la seva parella i un tercer home estan acusats d'haver organitzat una xarxa de tràfic sexual

Dues persones a la sortida d'una botiga d'Abercrombie & Fitch a Londres
ARA
23/10/2024
2 min

BarcelonaL'exconseller delegat de la marca de moda juvenil nord-americana Abercrombie & Fitch, Mike Jeffries, va ser detingut dimarts en el marc d'una investigació criminal sobre tràfic sexual, segons van anunciar l'FBI de Brooklyn i el departament de policia de Nova York i recull el diari The Guardian. Les autoritats al·leguen que el directiu, la seva parella, Matthew Smith, i un tercer home, Jim Jacobson, van dirigir una "organització internacional de tràfic sexual" que va coaccionar "desenes i desenes" d'homes joves per mantenir relacions sexuals, sovint pressionats per la promesa d'aconseguir una carrera com a models de la firma.

Els fiscals han explicat que fins a 15 víctimes sostenen aquestes acusacions contra Jeffries i els altres dos homes, que haurien organitzat aquests delictes a través de festes des de finals del 2008 fins al 2015. Els abusos sexuals s'haurien produït en hotels d'arreu del món –a Londres, Itàlia i St. Bart, entre d'altres–, i a les cases de l'exconseller delegat d'Abercrombie & Fitch a Nova York i els Hamptons.

De moment, Jeffries ha quedat en llibertat després de dipositar una fiança de 10 milions de dòlars, igual que Jacobson, amb una fiança de 500.000 dòlars, mentre que Smith continua detingut. Tots tres seran posats a disposició judicial divendres. "Les persones poderoses durant massa temps han tractat i abusat, per al seu propi plaer sexual, de joves amb pocs recursos i un somni: el somni d'assegurar-se una carrera d'èxit en la moda o l'entreteniment", va denunciar el fiscal de Brooklyn, Breon Peace, en declaracions recollides pel diari britànic.

Festes amb drogues i abusos

Jacobson hauria actuat com a reclutador dels joves, sovint forçar-los a "assajar" els actes sexuals abans de portar-los a Smith i Jeffries. Aleshores, la parella escollia homes per a festes sexuals, de vegades obligant-los a beure alcohol, prendre el medicament per a la disfunció erèctil Viagra o relaxants musculars com el popper. De vegades, Jeffries i Smith també injectaven a la força als homes una "substància que indueix l'erecció".

Els fiscals asseguren que l'antic conseller delegat i la seva parella van gastar milions de dòlars en pagar el sou de Jacobson, contractar personal per a festes sexuals, llogar hotels i comprar bitllets d'avió per a les víctimes. Jeffries va dirigir Abercrombie entre el 1992 i el 2014 i va dimitir per les crítiques que l'acusaven d'haver fallat en l'adaptació de la marca juvenil a les noves tendències.

stats