Famosos
Societat 03/07/2024

La festa de Loewe a Eivissa que investiga el Govern

L'Executiu assegura que ningú no va demanar permisos per fer el sopar de famosos a l'espai natural protegit de ses Salines

2 min
Els assistents a la festa de Loewe.

PalmaEl Govern investiga una festa que la popular marca Loewe va celebrar divendres passat al Parc Natural de ses Salines, protegit pel seu ecosistema de gran valor mediambiental i paisatgístic. Segons ha confirmat la Direcció General de Medi Natural i Gestió Forestal de la Conselleria d'Agricultura, Pesca i Medi Natural a l'ARA Balears, després que els arribàs un vídeo en què es podien observar un gran nombre de comensals famosos assistint a un sopar amenitzat per un DJ, han obert diligències prèvies per investigar els fets. La normativa d'aquest parc prohibeix expressament la celebració de festes, concerts i espectacles de qualsevol classe. Per tant, és impossible que se'ls hagués donat permís, expliquen des de la Conselleria.

Úrsula Corberó

Aquest departament del Govern ha fet un requeriment als possibles infractors per dilucidar si existeix una infracció del Pla Rector d'Ús i Gestió (PRUG) d'aquest Parc Natural. Si és així, les sancions oscil·len entre els 6.000 i els 100.000 euros. La Direcció General, òrgan competent per a l'organització de qualsevol activitat al parc, ha confirmat que en aquest cas ningú no s'hi havia posat en contacte per fer aquesta festa. L'esdeveniment es va celebrar a la plataforma ubicada al costat del moll de l'empresa Salinera Espanyola a la zona de la Canal, al costat de la platja de ses Salines. L'ARA Balears ha contactat amb Loewe, que no s'ha pronunciat sobre els fets que ara investiga el Govern.

Els convidats famosos

La marca va instal·lar una gran taula a l'entorn que va acollir el sopar, prèvia a la festa amb una sessió de música. Entre els assistents, s'hi trobaven els actors Enzo Vogrincic, Úrsula Corberó, Georgina Amorós, Manu Ríos, Joel Sánchez, Greta Fernández, Chino Darín i Arón Piper, tots vestits de Loewe, a més d'altres noms relacionats amb el món de la moda, com Miranda Makaroff, Marc Forné i Nina Urgell, entre d'altres.

Parc Natural

El Parc Natural de ses Salines d'Eivissa i Formentera és un espai natural protegit que està situat entre el sud de l'illa d'Eivissa i el nord de l'illa de Formentera, als termes municipals de Sant Josep de sa Talaia i de Formentera. Abasta un conjunt d'hàbitats terrestres i marins, amb valors ecològics, paisatgístics, històrics i culturals de primer ordre. Una de les seves principals característiques és l'acollida d'importants poblacions d'aus aquàtiques i marines nidificants, hivernants i migrants, a més d'un important nombre d'espècies de flora i fauna endèmiques de les Balears. Té una superfície de 15.396,90 hectàrees (13.610,58 hectàrees marines i 1.786,32 hectàrees terrestres).

stats