Abusos sexuals

La Fiscalia demana quatre anys de presó per a Saül Gordillo en la seva segona causa per agressió sexual

El periodista té un judici pendent aquest novembre per una primera denúncia d'una treballadora

Saül Gordillo al costat del seu advocat, Carles Monguilod, 
en una imatge d’arxiu. 


La Fiscalia ha demanat quatre anys de presó per al periodista Saül Gordillo en la segona causa per presumptament haver agredit sexualment una redactora del diari digital El Principal, que ell mateix que dirigia. Les dues denúncies es van produir després d'un sopar d'empresa que van fer en un local de Barcelona l'1 de desembre del 2022.

Segons detalla l'escrit d'acusació del ministeri fiscal, Gordillo va portar la noia amb cotxe després d'una festa a la Sala Apolo i la va agredir sexualment dins el vehicle aprofitant que havia ingerit alcohol i benzodiazepines, malgrat que ella no és conscient d'haver pres aquest fàrmac. Arran d'això, "la víctima no tenia capacitat de reacció ni de moviment", diu l'escrit al qual ha tingut accés l'ARA. Les anàlisis que la noia es va fer l'endemà de la festa, a l'Hospital Germans Trias i Pujol, així ho acrediten.

A banda de la petició de quatre anys de presó, el ministeri fiscal també sol·licita sis anys de llibertat vigilada, set anys més d'inhabilitació per a qualsevol professió en què hi hagi contacte regular i directe amb menors, la prohibició d'acostar-se a la víctima a menys de 500 metres i una indemnització de 10.000 euros pels danys psicològics causats a la treballadora. Durant aquests gairebé dos anys des que van sortir a la llum pública les dues denúncies, la noia ha requerit suport psicològic d'especialistes. Durant la fase d'instrucció, l'exdirector de Catalunya Ràdio va sostenir que les relacions sexuals van ser consentides i que es va aturar quan la noia l'hi va demanar.

A l'espera d'un primer judici

Gordillo ja espera judici per una altra agressió sexual, que va denunciar una altra treballadora del mitjà que dirigia, tal com va avançar l'ARA. En aquesta ocasió, per un cas de tocaments després del mateix sopar, a la mateixa discoteca. El magistrat del jutjat d'instrucció número 6 de Barcelona va valorar que hi havia "indicis clars" que sustentaven "sobradament" la versió de la víctima i va enviar l'exdirector d'El Principal a judici, que s'hauria de celebrar el 12 de novembre. En aquest cas, la Fiscalia va demanar una pena de multa de 9.000 euros, dos anys de llibertat vigilada i una inhabilitació de tres anys. Aquest primer episodi s'hauria produït abans que Gordillo i la segona periodista marxessin del local, moment en el qual s'hauria produït la segona agressió.

stats