Principi d'acord quant al fitxatge: els centres decidiran com es farà

A final de novembre es tornarà a convocar una nova Mesa Sectorial d'Educació per tancar el tema

Mesa sectorial d'Educació per tractar el tema del fitxatge
Maria Fuster
29/10/2019
2 min

PalmaLa primera reunió sobre el tema del fitxatge ha significat un cert "avanç", segons el secretari general de l'STEI, Cosme Orell. S'ha arribat a un principi d'acord, i els centres tindran "la potestat de decidir quin sistema de fitxatge s'utilitzarà", assegura. Encara s'ha de concretar tècnicament com es durà a terme. La Conselleria convocarà una nova mesa sectorial a final de novembre, que anirà precedida d'una mesa tècnica per negociar el reglament.

Això sí, la Conselleria s'ha mostrat favorable, explica Orell, que la proposta de fitxatge ha de sortir de l'equip directiu i ha de tenir el vot favorable del Consell Escolar i ha de tenir en compte la valoració del claustre", una informació que es confirma des de la Conselleria: "La decisió final s’haurà de prendre per consens a partir de la proposta dels equips directius al consell escolar del centre. Aquesta proposta haurà de tenir en compte la valoració del desenvolupament de l’eina en la fase de proves per part del claustre de professors, criteris tècnics, de dimensions del centre o d’altres tipus".

També Educació informa que "en cas que s’opti per un sistema alternatiu a l’aplicació informàtica del GESTIB, haurà de complir amb els requisits tècnics que en garanteixin la funcionalitat. Aquest procés es regularà amb unes instruccions específiques per als centres".

El secretari general de l'STEI reitera que el que vol el sindicat que representa és la retirada del sistema, tal com ha manifestat el 82% dels seus afiliats en una enquesta. També remarca que en una segona enquesta una part important de l'afiliació de l'STEI acceptaria la proposta que els equips directius amb el suport del claustre decideixin de quina manera faran el control horari.

Encara no hi ha data per dur a terme la pròxima Mesa Sectorial d'Educació, però les parts implicades han posat de manifest la seva intenció de continuar negociant.

Tino Davia, el secretari d'ensenyament d'UGT, reitera la preocupació per la manca de seguretat jurídica i la nul·la regulació normativa de la matèria i assegura que els serveis jurídics del sindicat que representa consideren que, tal com està plantejada actualment, la normativa "pot ser constitutiva de nul·litat de ple dret". Davia va assegurar aquest dilluns, abans de la reunió, que Educació el que vol és passar "la patata calenta del fitxatge als directors i al claustre".

stats