La zona de Pollença cremada diumenge ha patit set incendis en els darrers 20 anys
El foc més gros calcinà 121 hectàrees el 2017, però fonts de la Conselleria de Medi Ambient descarten que hi hagi una relació
PalmaLa zona del coll de Síller, molt a prop del port de Pollença i on devers les 18 h de diumenge es va declarar un incendi que ja està extingit, ha patit set incendis des del 2001, segons dades de la Conselleria de Medi Ambient i Territori.
El darrer ha cremat 20,9 hectàrees de carritxar i les primeres investigacions apunten que hauria estat provocat "indubtablement" per la mà de l'home, perquè no es va produir cap situació natural que pogués iniciar el foc, segons va explicar a IB3 Ràdio el cap de Servei de Gestió Forestal, Luis Berbiela. Tot i això, encara investiguen si és provocat o causa d'un accident o una negligència.
Malgrat que des de principi de segle s'hagin produït set focs en una zona molt concreta, fonts de la Conselleria descarten que els incendis tinguin relació o existeixi un patró comú. L'incendi més gros registrat durant aquest període de temps calcinà 121 hectàrees el 2017 i el segon més intens n'afectà 54 el 2004. El 2002 i el 2005 cremaren 21 hectàrees, mentre que la resta han afectat manco extensió: 4 ha el 2009 i menys d'una el 2001.
Cal recordar que històricament l'alt risc de foc al bosc es limitava als mesos d'estiu, però això està canviant a marxes forçades. L'incendi forestal més greu d'enguany es va produir a la finca pollencina d'Ariant el 6 de febrer i va cremar 58,6 hectàrees. La crisi climàtica provoca que el risc d'incendi sigui semblant a l'estiu i a l'hivern.