Educació
Societat27/06/2024

Parlen els millors de l'FP: "Amb vista a fer feina, en surts més preparat que d'una carrera universitària”

Quatre alumnes del curs 2022-2023, guardonats amb el Premi Extraordinari de Formació Professional de Grau Superior a les Balears, expliquen la seva experiència amb els estudis

Victòria Pons
i Victòria Pons

PalmaHan estat guardonats amb el Premi Extraordinari de Formació Professional de Grau Superior de les Illes Balears. Són quinze alumnes del curs 2022-2023, als quals se'ls ha reconegut la seva excel·lència acadèmica. El premi per a cadascun d'aquests alumnes, que han obtingut una qualificació final del cicle formatiu igual o superior a 8,5, està dotat amb 1.000 euros. "Enhorabona a cadascun de vosaltres, que, amb el talent que aportau, representau el present i, sobretot, el futur de la nostra terra. Sou el millor exemple dels valors, tan necessaris per a la formació i per a la vida, com la cultura de l’esforç, l’excel·lència, l’autoexigència i la implicació", els ha dit la presidenta del Govern, Marga Prohens, durant l'acte de lliurament dels guardons.

L'ARA Balears ha parlat amb quatre dels millors alumnes del grau superior de l'FP. És el cas d'Alejandro Esteve, que és tècnic superior en Manteniment Aeromecànic d’Avions amb Motor de Turbina, uns estudis que ha cursat a l’IES Son Pacs. Ha tret un 9,84 de mitjana i està convençut que l'FP és la millor opció per tenir una sortida laboral: “A part de ser una formació més curta, també fas una part de pràctiques. Crec que amb vista a fer feina, en surts més preparat que d'una carrera universitària”. Alejandro explica que va cursar el Batxillerat Científic i va començar la carrera de Física, no obstant això, la va abandonar al segon any. "Després de dos anys vaig veure que no era el que m’agradava, que era molt teòric. Mon pare va estudiar aquesta FP i vaig provar de fer-la”, confessa. Seguidament, conta que la seva parella ha fet una formació professional en programació informàtica i el seu germà ha fet carrera universitària, i tots dos estan fent la mateixa feina. "Per tant, has de fer el que vulguis”, conclou.

Cargando
No hay anuncios

“A classe de Formació Professional som 12 persones, tots ens coneixem i l’educació és més personalitzada”, afirma Eva Santisteban, també guardonada per l'excel·lència dels seus resultats acadèmics. “He triat una FP per les sortides que té i perquè vaig descobrir el món de l’animació sociocultural, em va agradar i vaig dir 'jo m’hi fic de cap'. I encantada”, continua. Eva ja està titulada com a tècnica superior en Animació Sociocultural i Turística, a l’IES Ramon Llull, amb un 9,57 de mitjana. “Els aprenentatges són més específics i ja vas encaminada a allò que vols estudiar, fins i tot ajuda per després fer la carrera”, opina.

Cargando
No hay anuncios

Procedent de Menorca, Joan Mercadal també lloa la formació professional. És tècnic superior en Sistemes Electrotècnics i Automatitzats, que ha fet a l'IES Pasqual Calbó i Caldés, i s'ha graduat amb un 10 de mitjana. Assegura que ha triat fer una FP "perquè té molta visió de futur, moltes sortides laborals i es toca més la part pràctica de l'ofici". Ha decidit continuar els estudis fent una carrera universitària: "Ho faig per complementar els estudis que tenc, però he anat a la universitat des d'una FP". Igualment, assegura que a la carrera "les matèries que s'utilitzen al dia a dia són de la formació professional".

Cargando
No hay anuncios

També amb una puntuació de 10, Maria del Mar Truyols ha superat la titulació de Tècnic Superior en Ensenyament i Animació Socioesportiva, a l'IES Llorenç Garcias i Font. Es va decidir per fer una formació professional perquè "era una altra sortida al Batxillerat", diu: "Em permetia l'accés a la universitat i fer el que realment m'agrada". Ara que ha entrat a la carrera comprova l'experiència que hi va agafar. "Jo ja venc d'una formació enfocada a l'esport i es nota molt la diferència en relació amb els que venen de Batxillerat".

Cargando
No hay anuncios