Memòria democràtica
Societat 05/07/2024

La fossa de Porreres continua sense senyalitzar tres anys després de l'exhumació

L'Ajuntament ha aprovat per unanimitat una moció perquè el Govern es comprometi a iniciar-ne els tràmits i complir la Llei de fosses

ARA Balears
1 min
80 ANYS DESPRÉS DE LES MATANCES
 Els treballs a la fossa avancen a bon ritme (1). El professor Etxeberria explica les troballes (2) i dos joves recorden les víctimes (3).

PalmaLa fossa comuna oberta a Porreres amb víctimes de la Guerra Civil continua sense senyalitzar tres anys després que s'hi fes l'exhumació. Així ho ha denunciat MÉS per Porreres, que, tal com ha censurat, malgrat que la llei estableix que s'han de senyalitzar, preservar i inscriure al Catàleg de béns d'interès cultural o de béns catalogats, aquesta fossa "passa absolutament desapercebuda" dins del cementeri municipal.

Per això, MÉS ha impulsat la petició de l'Ajuntament, aprovada per unanimitat a través d'una moció en el darrer ple, perquè el Govern es comprometi a iniciar-ne els tràmits i complir la Llei de fosses. El portaveu de MÉS per Porreres, Sebastià Lliteres, ha dit que no es pot deixar una feina "a mitges". Segons ha explicat, la fossa del cementeri de Porreres "és un punt clau per entendre la història recent" d'aquesta comunitat. S'hi han exhumat 114 cossos de víctimes de la repressió i "ara toca, d'una vegada, dignificar l'espai i fer difusió de la memòria de les víctimes exhumades" a Porreres, ha declarat.

A més, amb la moció de MÉS s'aprova que l'Ajuntament s'oposi per unanimitat a la derogació de la Llei de memòria i que reclami al Govern la instal·lació de pedres de la memòria en record dels regidors de l'Ajuntament de Porreres assassinats durant la Guerra Civil.

stats