La Comissió de Fosses ha recollit ADN de 20 familiars de desapareguts

Els casos corresponen a víctimes que suposadament estan enterrades a les fosses de Marratxí, Manacor, ses Figueretes, sa Coma i Porreres. En onze casos encara no s'ha descobert en quina fossa podrien estar soterrats

Restes humanes a la fossa de Porreres
Ara Balears
22/02/2018
1 min

PalmaLa Comissió Tècnica de Persones Desaparegudes i Fosses ha recollit fins ara mostres d'ADN de 20 familiars de 18 desapareguts durant la Guerra Civil espanyola a les Illes.

L'entitat ha animat els familiars de víctimes desaparegudes durant la Guerra Civil a fer-se les analítiques per poder contrastar-les amb les restes humanes ja exhumades o que es puguin exhumar al llarg d'aquest any en el pla d'exhumacions que desenvoluparà la Conselleria de Cultura, Participació i Esports.

Fins ahir s'havien recollit mostres d'ADN de 20 persones: quatre fills i quatre filles de desapareguts, cinc netes, tres nebodes, dues renebodes i 2 renebots.

Aquests familiars han aportat també fotografies i documents sobre els represaliats. Totes són víctimes desaparegudes entre 1936 i 1939.

La Direcció General de Participació i Memòria Democràtica de la Conselleria de Cultura, Participació i Esports ha informat que les persones interessades a fer-se la prova poden posar-se en contacte al telèfon 971.17.78.60 per acordar dia i lloc.

El Pla de Fosses 2018

El Pla inclou la segona fase de l'exhumació de la fossa de Porreres i, a més, la intervenció de les següents fosses:

Fossa de Montuïri.
Pou de Son Lluís (Porreres) / Pou de s’Àguila (Llucmajor).
Fossa de Sencelles.
Fossa de Calvià.
Fossa de Marratxí.
Fossa de ses Figueretes o del Cementeri Vell (Eivissa).
Fossa d’Alaró.
Fossa de Llucmajor.
Fossa de Santa Maria.
Fossa de Deià.

stats