Fra Roger presentarà les potencialitats de la gastronomia amb la declaració de Ses Quarterades
Es tracta d'un document que inclou una desena de recomanacions per presentar les potencialitats de Menorca en matèria culinària com a reclam turístic
MaóL'Associació Cultural i Gastronòmica Fra Roger presentarà el pròxim dissabte a Alaior el resultat del debat celebrat el mes de novembre de l'any passat a ses Quarterades. Es tracta d'un document que inclou una desena de recomanacions per presentar les potencialitats de Menorca en matèria culinària com a reclam turístic. A les jornades de debat hi varen participar entitats i institucions de diferents àmbits.
El document recull la importància de la participació de Menorca en fires gastronòmiques i de turisme especialitzat, nacionals i internacionals, i en esdeveniments de fora de l'illa, establint un calendari anual i definint continguts. També es proposen accions de promoció a Mallorca, ja que és un mercat potencialment rellevant per a Menorca. A més, s'aposta per mantenir i potenciar els certàmens gastronòmics a l'illa, com la consolidació de la Fira Arrels i presentar-la com un reclam turístic.
D'altra banda, també es demana que es duguin a terme acciones per millorar l'experiència del turista o visitant a través de la gastronomia, amb la formació d'empresaris i professionals. Un altre vessant seria el reforç de les accions de coneixement i sensibilització entre els menorquins perquè coneguin el seu producte, donar suport i afavorir els projectes integradors que fomentin la qualitat i el valor afegit, així com reivindicar la presència del recurs turístic gastronòmic a internet i les xarxes socials.
Per acabar, el document recull la necessitat de crear un centre de cultura gastronòmic, que s'inclogui un segell culinari associat a la marca Menorca com a destí i que es faci una trobada anual del debat de Ses Quarterades, amb la intenció de revisar el contingut, analitzar-ne el compliment i plantejar noves propostes de futur.