Tribunals

Jutgen una funcionària del Govern per manipular unes oposicions en favor de la seva filla

S'enfronta a una condemna de vuit anys de presó

Les places dels cossos facultatius són males de cobrir per l’Administració.
ARA Balears
23/10/2024
2 min

PalmaAquest dimecres s'inicia el judici contra una funcionària del Govern de les Illes Balears acusada de manipular unes oposicions a la Fundació per l'Atenció i el Suport a la Dependència i de la Promoció de l'Autonomia Personal per donar la plaça a la seva filla. Segons assegura la Fiscalia, la dona va computar mèrits i certificats falsos i va abaixar la nota a altres candidats per assegurar-se que la seva filla aconseguiria el lloc de feina a l'administració pública.

Davant aquest fet, la Fiscalia demana una pena de vuit anys de presó per dos delictes continuats de falsedat en document oficial, un en concurs medial amb un delicte de prevaricació i un altre amb un de malversació. A més, també demanen que se li imposi una pena de tres anys i mig de presó per falsedat documental en concurs amb frau. En canvi, per a la filla demana una pena de cinc mesos de presó per un delicte continuat de falsedat en document oficial.

Els fets es van produir el setembre del 2018 quan es va iniciar el procés d'oposició per cobrir una plaça d'auxiliar administratiu com a interí. En aquell moment la filla de l'acusada va presentar una sol·licitud (abans que es fes pública l'oferta). En la sol·licitud de la filla de la funcionària hi havia documents falsos i manipulats que la mare va compulsar com si fossin autèntics. Un exemple d'això és la formació en diversos cursos i formacions teòriques i pràctiques. Per tal d'acreditar els mèrits, l'acusada es va fer passar per la directora del Casal de Dones de Palma i va firmar-li els certificats com si hagués fet les formacions l'any 2008.

La filla va passar la primera fase, igual que diversos candidats, i durant les entrevistes que formen part de la segona fase es tornaren a viure irregularitats. La primera, que la mare (que formava part del jurat) no va informar que era la seva filla, i la segona, que l'acusada va manipular les notes d'altres entrevistats posant-los un 0 per afavorir així la seva filla. La resta dels membres de jurat han negat que atorguessin un 0 als candidats esmentats.

D'altra banda, durant la investigació del cas, han descobert també que, aprofitant que era la responsable de confeccionar les nòmines i calcular els triennis dels empleats dels Serveis Generals i dels Serveis de Tuteles, l'acusada va cobrar un trienni més dels que li corresponien, la qual cosa es va traduir en un benefici de 360 euros que ja li han estat descomptats.

stats