Societat 02/07/2024

Els funcionaris cobraran fins a 2.000 euros extra

L'STEI va recórrer davant el TSJIB la decisió del Pacte de no aplicar als funcionaris la pujada salaria pactada per l'Estat

1 min
Imatge de la seu del TSJIB.

PalmaEl Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears (TSJIB) ha estimat de manera parcial una demanda de l’STEI contra la decisió del govern del Pacte de Progrés del 2020 i del 2021 de no aplicar la pujada retributiva als funcionaris i personal laboral establerta per l’Estat (del 2,9 %). Les quanties a recuperar oscil·larien entre els 2.000 i els 1.100 euros, aproximadament, ja que l’Administració també haurà d’abonar els interessos legals corresponents.

La sentència, explica l'STEI, ha anul·lat tres apartats de l'Acord del Consell de Govern de dia 24 de maig de 2021, la qual cosa implica que el personal funcionari al servei de l'Administració ha de recuperar els decrements aplicats a una de les retribucions complementàries amb efectes d'1 de gener de 2021 i recuperar el 2,9% de les retribucions complementàries des de l'1 de gener de 2023. Pel que fa al personal laboral, ha de percebre l'increment del 2% del sou base des de l'1 de gener de 2021.

Milers d'afectats

Aquesta sentència afecta directament més de 40.000 empleats públics, entre el personal docent, sanitari, de serveis generals i del sector públic instrumental. Tot ell, personal al servei de l'Administració autonòmica. El tribunal dona la raó al sindicat, que va poder demostrar que la situació de la hisenda autonòmica del 2020 era positiva en el seu compte de resultats consolidats i que, per tant, no es justificava la mesura regressiva adoptada pel Govern del Pacte de Progrés. La sentència es pot recórrer en recurs de cassació.

L'STEI Intersindical recorda que va donar un vot negatiu al Pacte de Progrés en matèria retributiva, durant la Mesa d'Empleats Públics de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears duita a terme el mes d'octubre del 2021.

stats