Inclusió social
Societat 27/06/2024

La Fundació Patronat Obrer ha atès 4.880 persones en situació de vulnerabilitat el 2023

L'entitat ha ofert 3.740 hores de cursos formatius de perruqueria, estètica o electricitat, entre altres

ARA Balears
1 min
Catalina Serra, presidenta de la Fundació Patronat Obrer, i Albert Timoner, coordinador de programes.

PalmaLa Fundació Patronat Obrer ha atès 4.880 persones en situació de vulnerabilitat el 2023, d'acord amb la seva memòria anual, on el 51% han estat homes i el 49%, dones. La presidenta de la Fundació, Catalina Serra, ha destacat que l'entitat "és una xarxa enfront de l'exclusió social" i ha valorat "la feina desinteressada" dels voluntaris, que cada dijous reparteixen el banc d'aliments i donen classes d'espanyol a persones nouvingudes. "També ho són els entrenadors de futbol i els membres de la Junta Directiva", ha afegit.

Orientació laboral i formació

Per part seva, el coordinador de programes Albert Timoner ha detallat que el projecte d'Orientació Laboral ha trobat feina per a 169 usuaris amb dificultats d'inserció laboral a través del SOIB i gràcies a un acord amb 238 empreses. Pel que fa a la formació, el Patronat Obrer ha ofert 3.740 hores el 2023, repartides entre els cursos d'auxiliar de perruqueria, estètica, electricitat, lampista i cambreres de pis.

Quant als col·lectius d'infància i famílies, l'entitat va atendre 267 infants de les barriades de Nou Llevant i Pere Garau i va proporcionar una llar a quatre famílies a dos pisos titulats de gestió pròpia.

Integració Social i Intervenció Comunitària

Pel que fa als projectes d’integració social, Timoner ha destacat T’acompanyo?, “un projecte innovador i pioner" amb 5.000 hores d'atenció, formació i integració per als qui es dediquen a la venda ambulant no reglada. "Tot i que en la memòria es parlin de dades, a la Fundació Patronat Obrer es posa el focus a transformar la vida de les persones. És per això que continuam fent feina i millorant metodologies", ha conclòs Timoner.

stats