Funerals personalitzats a Palma: música en directe, retransmissió online o tirar cendres a la mar
L'Empresa Funerària Municipal ha presentat avui el servei de cerimònies que estarà disponible al cementeri de Palma a partir del gener
PalmaMúsica en directe, retransmissió en línia o cerimònies d'escampament de cendres a la mar són algunes de les opcions que s'incorporen –a partir del gener– al catàleg de cerimònies de l'Empresa Funerària Municipal (EFM) de Palma. Així ho ha anunciat el president, Jordi Vilà, i el gerent, Miquel Gomila. L'empresa que donarà el servei serà A n'El Record, que ha estat l'adjudicatària.
Es tracta de cerimònies personalitzades que permeten fer un homenatge individual al difunt, amb les quals l'EFM dona resposta a les peticions de les famílies. Hi ha diverses opcions que es poden adaptar a la voluntat dels usuaris, com són el format curt d'uns 15 minuts de durada i el format llarg de 45 minuts.
A més, les cerimònies podran incorporar interpretacions musicals en directe amb fins a tres artistes que disposen d'un ampli catàleg de peces musicals. S'ofereix també la possibilitat d'edició i projecció d'un vídeo d'homenatge del difunt o la retransmissió de l'acte en directe a través d'internet.
Així, a partir de gener les famílies dels difunts podran sol·licitar aquestes cerimònies al tanatori de Son Valentí, al cementeri de Bon Sosec i també a l'aire lliure dins el recinte del cementeri. A banda d'això, ofereixen la possibilitat de fer cerimònies d'escampament de cendres a la mar mitjançant un vaixell a les quals poden assistir fins a 10 familiars. Aquesta opció també conté la possibilitat de tenir un orador o intèrpret musical.
Cerimònies laiques
Segons ha explicat el president de l'Empresa Funerària Municipal, Jordi Vilà, aquest nou servei s'adapta als nous temps i ofereix a les famílies opcions de les quals fins ara no disposaven. "Són cerimònies laiques, però que poden incorporar lectures religioses, si es demana".
Cal tenir en compte que fins ara a les instal·lacions del cementeri de Palma només s'oferien comiats religiosos –que representen el 60% dels que es fan–, circumstància que exclou les famílies que no són creients, ha puntualitzat el gerent de l'EFM, Miquel Gomila. "Això ja es fa en altres ciutats i hem comprovat que funciona", ha afegit.