Producte local

El futur del producte local de les Balears passa per les mans dels infants

Més de 1.800 alumnes de 44 centres escolars han conegut la feina dels pagesos, ramaders i pescadors

Una de les visites escolars a la llotja de peix de Palma
i Rosa Campomar
01/02/2024
2 min

PalmaEs tracta de formar les noves generacions en el coneixement del producte local de les Balears, explicant als infants l'origen dels aliments que es posen a la boca. "La idea és que a través dels infants aquesta informacio arribi als que fan la compra, que són els pares i mares", explica el director general de Qualitat Alimentària i Producte Local del Govern, Joan Llabrés. Aquest és el bessó del programa 'Conèixer els productors' que impulsa la Conselleria d'Agricultura, Pesca i Medi Natural i que en el 2023 va arribar a més de 1.800 alumnes de 44 centres escolars.

Aquesta iniciativa, adreçada a infants de 8 a 12 anys, permet conèixer les varietats locals i es complementa amb visites a finques o a empreses com Opmallorcamar, que gestiona la llotja del peix de Palma, i on avui s'han presentat aquestes dades. La gerent de l’Institut de Recerca i Formació Agroalimentària i Pesquera (IRFAP), Georgina Brunet, ha explicat que el programa va néixer per "apropar la realitat del camp i de la mar als infants, explicant-los com poden reconèixer el producte local i també la importància que té consumir aliments produïts de manera sostenible en funció de l'estació de l'any, la proximitat i la qualitat".

Aposta per la qualitat

Per la seva banda, Pedro Mercant, president d'Opmallorcamar, ha afirmat que se sent molt orgullós de les visites escolars: "Arribam als al·lots, toquen el peix i aquesta informació, amb el nou material didàctic que s'ha preparat, arribarà també a les famílies".

Mercant ha reconegut que el consum de peix local és deficitari i que la clau és apostar per la qualitat: "Hem de pensar que podem arribar com a molt a atendre el 15% o 20% de la demanda de les Illes Balears i hem d'optar per la qualitat i no per la quantitat".

stats