Recepta

Galetes de mantega amb espècies de Nadal

Us proposem que prepareu dolços per a les sobretaules dels àpats festius

1 min

Ingredients per a 80 galetes

  • 225 g de mantega (a temperatura ambient)
  • 125 g de sucre llustre
  • 80 g de farina d’ametlla
  • 1,5 g de sal
  • 380 g de farina de rebosteria
  • Espècies de Nadal (pell de taronja, canyella en pols, nou moscada, gingebre en pols, anís verd mòlt, pebre blanc)
  • 25 g d'ou
  • 1 clara d’ou
  • Sucre de canya

Elaboració

  1. Poseu la mantega en un bol; tot seguit, col·loqueu el sucre glacé en un colador i aneu-lo tamisant perquè vagi caient a poc a poc damunt de la mantega. Tot seguit, aboqueu-hi farina d’ametlla, sal, farina i la barreja d’espècies.
  2. Amasseu-ho perquè quedi ben barrejat. Podeu fer-ho amb màquina o a mà.
  3. Un cop tingueu la textura de polvoró, atureu la massa. Mireu que no hi quedi cap grumoll i tireu-hi l’ou. Continueu-ho treballant perquè quedi una massa compacta.
  4. Un cop amassada, feu dos canelons, a parts iguals, que treballareu de manera més còmoda que amb un de sol.
  5. Talleu un paper de forn, poseu el caneló a dins i enrotlleu-lo. Ara un caneló, ara l’altre. Pressioneu el paper amb la massa perquè quedi compacte.
  6. Deixeu-los reposar a la nevera durant dues hores.
  7. Passades les dues hores, traieu el paper film dels canelons. 
  8. Pinteu-los amb un pinzell de cuina sucat en clara d’ou. Tot seguit, poseu el caneló damunt d’una safata on haureu posat sucre, i arrebosseu-lo bé.
  9. Talleu el caneló a rodanxes d’un centímetre aproximadament i aneu-les col·locant en una safata de forn, folrada prèviament amb paper sulfuritzat. Col·loqueu-les de manera que quedin separades les unes de les altres.
  10. Fiqueu-les al forn, a 180º, i prèviament escalfat, durant vint o vint-i-cinc minuts.
  11. Passat aquest temps, traieu-les del forn. I ja estaran.

Bon profit!

stats