Societat 13/12/2018

Mercedes Garrido nega que calgui modificar el projecte de l'autopista per reduir l'impacte

La consellera de Territori no contesta cap de les intervencions dels col·lectius ecologistes

Kike Oñate
2 min
Garrido nega ara que hagi fet cap anunci de modificació de l'autopista Llucmajor-Campos

PalmaLa consellera de Territori Mercedes Garrido ha declarat al ple del Consell de Mallorca d'aquest dijous, en relació amb dues mocions impulsades pel PP i Ciutadans: "no hem hagut de modificar formalment el projecte perquè es va aprovar amb les previsions d'optimització dels vials de servei". A l'audiència pública del passat 27 de novembre anuncià que es rebaixaria l'impacte de l'obra de l'autopista Llucmajor-Campos, i s'esperava que això implicàs una modificació del projecte. Amb tot, de les seves paraules es desprèn que no serà necessari i, per tant, no haurà de tornar a passar per exposició pública.

Garrido no ha respost a cap de les intervencions que els col·lectius ecologistes GOB i Amics de la Terra, a més de la Unió d'Associacions de Mallorca, han fet a la sessió. Només als partits polítics.

La portaveu del GOB, Margalida Ramis, ha afirmat que la consellera ha mentit, atès que "als anys noranta el seu partit estava darrere la pancarta contra l'autopista i el model". A més, ha dit que aquest projecte "culmina tots els Acords del Canvi que es varen signar i no han complert les promeses de transport, mobilitat i territori". L'activista ha assegurat que la Plataforma Antiautopista "continuarà fent feina per poder optar per un altre model de territori".

Mariano Reaño, ha començat la seva intervenció recordant que el Consell de Mallorca "no ens va deixar parlar la darrera vegada que es va tractar del tema". Reaño ha afirmat que el vicepresident segon de la institució, Jesús Jurado, "podria llevar de la seva biografia a la web que vol defensar el territori i que està en contra de la corrupció", segons el portaveu, "l'autopista és destrucció i les bases del vostre partit no han pogut tenir accés públic als documents del projecte".

Pere Felip, en nom de la Unió d'Associacions, ha reiterat en tres ocasions "autopista, mai", i que "ens posam de manera incondicional al costat de la plataforma contrària al projecte. Per a Felip, "es vol fer creure que és un desdoblament, però les mesures indiquen que és una autopista". A més, lamenten que MÉS per Mallorca, que "es considera ecologista", l'aprovi. "S'ha de paralitzar aquesta iniciativa apocalíptica i fer un replantejament total d'aquest projecte antimallorquí".

Reaccions polítiques al ple

Ciutadans i el PP han demanat que no es faci cap canvi a projecte, ja que no es pot dur a terme després d'aprovar-lo i estar consensuat amb tots els partits. El popular Mauricio Rovira ha dit que "tots els mitjans de comunicació varen comprar que la modificació és un canvi de projecte". Juana Cristina Fiol, del partit taronja, ha afirmat que va ser "una tàctica electoral pressionada pels seus socis, i no l'ha afavorit gens, cosa que em sap molt de greu".

Per la seva banda, Toni Amengual, d'El Pi, s'ha mostrat més moderat, i ha agraït als ecologistes presents la seva tasca en defensa de Mallorca. A més, ha volgut destacar la disponibilitat de Mercedes Garrido per fer reunions explicatives, cosa que tota l'oposició ha considerat adient.

Amengual ha demanat a la consellera si "tant li costava reunir-nos i explicar això que ha dit avui". També ha fet referència al fet que els socis de govern no hagin dit res, perquè "hi han passat de puntetes". Finalment, el piner ha afirmat que "ha estat una maniobra electoral que puc entendre però no compartesc".

stats