La ginebra amb safrà de Menorca rep el segon premi dels World Food Gift Challenge
El primer premi va recaure en el projecte 'This is Coimbra-Food Stories'
MAÓLa proposta 'Saffron Island Gin' ha estat guardonada amb el segon premi dels World Food Gift Challenge Awards 2022, que atorga l'Institut Internacional de la Gastronomia, la Cultura, les Arts i el Turisme (IGCAT). Així es va anunciar anit a la cerimònia feta en el restaurant Aqua del port de Maó, en el marc dels actes relacionats amb el mandat com a Regió Europea de la Gastronomia i la trobada de regions europees i mundials.
El 'Saffron Island Gin' és una creació d'Omar Zola (empresa iSafrà) i Gin Xoriguer, en una proposta que fusiona la ginebra autòctona amb el safrà de l'illa, sense components químics. El primer premi va recaure en el projecte 'This is Coimbra-Food Stories', de la regió gastronòmica de Coimbra, mentre que el tercer premi fou per 'Luomus Koivu Plate', de la regió candidata el 2024 de Samaia.
S'han presentat al concurs un total de 31 productes de diferents regions amb l'objectiu de donar suport als petits productors i artesans locals capaços de produir productes excepcionals que connectin les seves regions i creïn valor afegit.