Quiosc-bar

El GOB alerta de la presumpta mala praxi de la Conselleria de la Mar amb els quioscs-bar de la platja d'Alcúdia

el GOB es refereix a una concessió de 15.629 metres quadrats de domini públic maritimoterrestre destinats a sis bars

Construcció nous quioscs-bar sobre la platja.
ARA Balears
30/07/2024
2 min

PalmaEl GOB Mallorca ha considerat que la "falta d'actuació administrativa" de la Conselleria de la Mar i Cicle de l'Aigua, en permetre l'inici de les obres per construir sis establiments de quiosc-bar a la platja d'Alcúdia, amb el termini esgotat, "podria constituir un delicte de prevaricació administrativa".

"La manca d'actuació administrativa de la Conselleria en la seva obligació de resoldre la sol·licitud de caducitat i de permetre l'inici de les obres i convalidant l'acta de replantejament quan ja s'havia esgotat el termini, seria una infracció molt greu i fins i tot podria constituir un delicte de prevaricació administrativa", ha advertit l'entitat ecologista en un comunicat aquest dimarts.

Concretament, el GOB es refereix a una concessió de 15.629 metres quadrats de domini públic maritimoterrestre destinats a passeig de platja, accessos, serveis i els sis quioscos en un tram de costa de la platja d'Alcúdia. Cal assenyalar que l'entitat va presentar el passat 27 de març, abans d'iniciar les obres, un escrit a la Conselleria sol·licitant la caducitat de la suspensió atorgada al març de 2020 a l'Ajuntament d'Alcúdia per part del Govern.

El motiu, han assenyalat, era que s'havien "incomplert" dues condicions de la concessió, d'una banda; el termini d'inici de les obres i, d'una altra; incompliments relacionats amb la servitud de trànsit. Quant a la primera qüestió, el GOB ha assegurat que la tercera pròrroga concedida per a l'inici de les obres era fins a l'1 de novembre de 2023 i que, al març d'enguany es va formalitzar l'acta de replanteig de les obres, "amb un retard de més de quatre mesos". En aquest context, el GOB va sol·licitar la caducitat de la concessió a la Conselleria de la Mar i Cicle de l'Aigua i, segons ha lamentat aquest dimarts, han passat quatre mesos des de la sol·licitud i "encara no s'ha rebut resposta de la Conselleria".

stats