Medi Ambient
Societat 25/07/2024

El GOB atribueix el "fracàs" de la cria d'unes àguiles pescadores a la instal·lació del camp de boies de Cabrera

El grup ha demanat a la Conselleria d'Agricultura que elimini aquesta zona de fondeig

ARA Balears
1 min
Un exemplar d'àguila pescadora.

PalmaEl GOB ha atribuït el "fracàs" de la cria d'una parella d'àguiles pescadores a la instal·lació d'un camp de boies al Parc Nacional de Cabrera, aproximadament a uns 160 metres del niu de les aus. Segons ha recollit Europa Press, el grup ecologista ha demanat a la Conselleria d'Agricultura, Pesca i Medi Natural que inclogui en el futur Pla rector d'ús i gestió (en fase de redacció) la creació d'una zona de reserva a la cala on es reprodueix l'espècie i eliminar així aquesta zona de fondeig.

L'entitat ha recordat que en anys anteriors s'havia retardat la col·locació de les boies per no alterar el cicle reproductor de les àguiles. Un criteri que s'ha ignorat en aquesta ocasió, han apuntat, perquè es va iniciar l'activitat el 24 d'abril, moment en què es produïa la incubació dels ous.

La proximitat i els renous varen alterar la parella, fet que va provocar la desatenció dels ous i la pèrdua de les futures cries. Aquest fet va ser recollit per una agent de Medi Ambient el 25 d'abril, i en el seu informe va destacar que la instal·lació de 14 boies a la zona de fondeig probablement "suposaven una interferència incompatible amb l'èxit reproductor de la parella".

Segons el GOB, l'equip gestor del Parc Nacional ha tingut una "manca de previsió i coordinació" que reflecteix, han indicat, "un conflicte important" entre l'ús d'aquesta zona i la conservació dels valors naturals que conté. També han assenyalat que s'està incomplint la Llei de parcs nacionals, ja que s'està prioritzant l'ús públic "per davant de la conservació dels valors naturals".

stats