Coincidint amb el 35è aniversari de la Fundació Vida Silvestre de la Mediterrània, l'entitat recorda que a principis dels anys 80 només quedaven unes 200 parelles de voltor negre a Espanya. En el cas de Mallorca, només n'hi havia 19 exemplars I una sola parella que es reproduïa "amb èxit". Amb la feina d'entitats especialitzades, es va facilitar que la població d'aquesta espècie a l'illa arribàs als 300 exemplars, amb unes 45 parelles reproductores.
El GOB demana aturar les pràctiques aèries d'extinció d'incendis perquè perjudiquen els ocells
El voltor negre és una de les espècies que es veu més afectada per aquesta activitat
El grup ecologista GOB ha demanat aquest divendres al Ministeri de Defensa que aturi "urgentment" les pràctiques aèries d'extinció d'incendis que s'estan realitzant actualment a Mallorca perquè perjudiquen els ocells que habiten a l'illa.
Segons lamenta l'entitat, el voltor negre és una de les espècies que es veu més afectada per aquesta activitat, ja que les aeronaus sobrevolen la Zona d'Especial Protecció per als Ocells (ZEPA) que va des de la Costa Brava fins a Mallorca, on nidifica la major part d'aquesta població
Ocells marins
Així mateix, ha apuntat que aquestes pràctiques estan afectant la ZEPA Muntanyes d'Artà, on s'han fet descàrregues sobre l'illot del Faralló d'Albarca, que manté poblacions d'ocells marins que en aquests moments intenten reproduir-se, segons recull Europa Press.
"Aquests exercicis poden tenir efectes negatius importants per a les espècies que viuen en aquestes zones, i més en el moment de l'any en què es realitzen, ja que posa en risc l'èxit reproductiu", ha insistit l’agrupació.