Urbanisme

El GOB demana revisar 53 cases il·legals amb llicència turística en sòl rústic a Menorca

Els ecologistes han recordat que en la nova ordenació territorial del PTI aprovada el 2023 ja no es preveu la figura del lloguer turístic en rústic

Un xalet construït en sòl rústic.
ARA Balears
08/10/2024
1 min

PalmaEl GOB ha demanat al Consell de Mallorca que revisi les autoritzacions de lloguer turístic que tenen concedides 53 cases edificades il·legalment en sòl rústic. L'entitat apunta que es tracta de llicències turístiques nul·les de ple dret o declaracions responsables que no compleixen amb la legislació vigent, sigui per ubicar-se en nuclis rurals que no disposen d'un pla especial aprovat o per estar fora d'ordenació. Segons EFE, els ecologistes han recordat que en la nova ordenació territorial del PTI aprovada el 2023 ja no es preveu la figura del lloguer turístic en rústic, ja que només es reconeix en aquest sòl l'activitat d'hotels rurals o agroturismes.

Una part dels casos detectats són, precisament, edificacions en nuclis rurals construïts sense llicència, però que tampoc són cases residencials, ni són anteriors a 1960, ni responen a una activitat agrària professional.

Els casos restants es troben en edificis declarats fora d'ordenació, que no han disposat mai de llicència turística. Aquestes 53 cases s'afegeixen als altres 23 casos (actualment 26) denunciats també pel GOB que es promocionen com a lloguer turístic sense tenir l'autorització reglamentària per desenvolupar aquesta activitat. L'entitat ha remès la informació detallada de cada un d'aquests casos, a més de l'argumentació jurídica aplicable al Consell de Menorca perquè acceleri la inspecció respecte d'aquesta qüestió.

stats