Societat 22/08/2024

El Govern aprova una deducció fiscal per ajudar les famílies a afrontar l'inici de curs

Es podran desgravar fins a 220 euros per fill en la compra de llibres de text

ARA Balears
2 min
Un nin va a classe el primer dia d'escola. / ISAAC BUJ

PalmaLes famílies de les Balears es podran desgravar en la pròxima declaració d'IRPF fins a 220 euros per fill per la compra dels llibres de text del curs 2024-2025. Per poder acreditar-ne l'adquisició, han de conservar les factures o els documents equivalents corresponents per tenir-los a disposició de l’Administració tributària.

La deducció, explica el Govern en un comunicat, cobreix el 100% dels imports destinats a l’adquisició de llibres de text per cada fill que cursi estudis corresponents al segon cicle d'educació Infantil, a Primària, Secundària obligatòria, Batxillerat i als cicles de Formació Professional específica. Després de la millora, la desgravació pot assolir els 220 euros per fill, ampliable fins als 350 euros en el cas de contribuents menors de 30 anys, amb un grau de discapacitat igual o superior al 33% o que tinguin dret al mínim per discapacitat d’ascendents o descendents en l’IRPF, famílies nombroses o famílies monoparentals.

Requisits econòmics

Per poder-se aplicar aquesta deducció en la declaració que es farà l'any que ve, la suma de la base imposable general i la base imposable de l’estalvi (caselles 435 i 460 de la declaració) del contribuent no pot superar els 33.000 euros en tributació individual o els 52.800 euros en tributació conjunta. En el cas de famílies nombroses o monoparentals, el límit de renda s’ha ampliat un 20% fins als 39.600 euros en tributació individual i 63.360 euros en tributació conjunta.

Les famílies planifiquen la tornada a l'escola dels infants intentant fer front l'augment dels preus i amb un pressupost que no baixa dels 800 euros. De fet, segons Consubal el preu del material escolar ha augmentat un 20% en comparació amb l'any passat i les famílies d'infants que cursen Educació Primària hauran d'invertir un mínim de 843 euros per nin, 128 més que l'any passat, els d'ESO 900 i els de Batxillerat 1.000 euros. Aquest pressupost no inclou pagaments com els del menjador escolar o les activitats extraescolars, simplement el necessari per anar a classe el primer dia d'escola. Des de la Direcció General de Consum del Govern balear aconsellen a les famílies que es planifiquin i es marquin un pressupost màxim per evitar que els costos es magnifiquin i arribin a xifres inassumibles.

stats