El Govern atorga 13.000 euros per ajudar ciutadans balears presos a l'estranger
L'Executiu autonòmic donarà la subvenció a la Fundació +34, que la destinarà a prestar ajuda humanitària i als familiars
PalmaLa Fundació +34, encarregada de prestar ajuda humanitària i defensar els ciutadans espanyols que estan empresonats en països estrangers, rebrà una subvenció de 13.000 euros, segons ha aprovat aquest divendres el Consell de Govern. Durant l'any 2020, 12 ciutadans de les Illes Balears han estat empresonats en països en què es necessita assistència, segons les dades de la Fundació.
El Govern ja havia atorgat una ajuda a la mateixa entitat durant els darrers tres anys, amb la qual han assistit més de 50 ciutadans de les Illes Balears que eren en països on, segons els informes d'organismes internacionals i del Defensor del Poble, no es compleixen les condicions humanitàries per a la protecció dels seus drets més bàsics. Amb l’import de la subvenció, treballen per facilitar assistència mèdica amb periodicitat a les persones empresonades en ciutats com Lima (Perú), Sao Paulo (Brasil), Guayaquil (l’Equador), Montevideo (l’Uruguai), Tànger (Marroc) i Caracas (Veneçuela). També és destinada a ajudar els familiars.
En totes aquestes visites, també se’ls lliura productes higiènics, roba, medecines i ulleres per als qui en necessiten, a més de cartes i articles personals que els familiars els han lliurat. Així mateix, quan els empresonats ho autoritzen, la Fundació informa periòdicament les famílies sobre el seu estat de salut i l’estat del seu expedient.
La Fundació +34 és una entitat privada sense ànim de lucre, segons ha explicat la portaveu del Govern, Pilar Costa. Té com a objectius l’ajuda humanitària i la defensa dels drets dels presos espanyols a l’estranger, l’assessorament i ajuda als familiars i la promoció de la reinserció dels presos quan tornin a Espanya. Juntament amb això, ofereixen ajuda als espanyols a l’estranger que es trobin en situació de desemparament i abandonament i, si escau, afavoreixen la seva integració en la comunitat en què resideixen.