El Govern destinarà per primera vegada fonts de l'ecotaxa a lluitar contra l'oferta il·legal

20 anys després, s'ha reunit la comissió interinsular de coordinació de l'ordenació turística, a la qual han assistit representants de l'Executiu i dels consells

Un habitatge de lloguer turístic a Pollença.
2 min

PalmaL'any 2025 es destintaran, per primera vegada, fons procedents de l'Impost de Turisme Sostenible (coneguda com a ecotaxa) a la lluita contra l'oferta turística il·legal. Així ho ha anunciat el conseller de Turisme, Cultura i Esports, Jaume Bauzà, arran de la primera reunió en 20 anys de la comissió interinsular de coordinació de l'ordenació turística. A la reunió hi han assistit, a més de Bauzà, Pep Aloy, director general de Turisme; Marcial Rodríguez, conseller insular de Turisme del Consell de Mallorca; Nuria Torrent, consellera d'Ordenació Territorial i Turística del Consell de Menorca; Mariano Joan, conseller d'Ordenació Turística del Consell d'Eivissa, i Artal Mayans, conseller de Turisme del Consell de Formentera.

El conseller Bauzà ha assegurat que, "una vegada acabada la temporada, és el moment de conèixer les problemàtiques de les diferents Illes, com és la lluita contra l'oferta turística il·legal". "Hi estam implicadíssims", ha dit. Els diferents consells insulars han presentat projectes per optar als fons de l'Impost de Turisme Sostenible. "Alguns van destinats a la lluita contra l'intrusisme, altres van de bracet dels municipis, altres dels consells...", ha enumerat Bauzà de manera genèrica. El conseller ha assegurat que la problemàtica també es tractarà a la World Travel Market, que comença la setmana vinent.

Reunió ben valorada

Els diferents representats insulars han coincidit a assenyalar la importància del fòrum. "És molt important que se'ns escolti per conèixer les nostres necessitats, que el Govern prengui decisions, però tenint en compte les percepcions dels consellers", ha dit Artal Mayans, conseller de Turisme del Consell de Formentera.

Per la seva banda, el director general de Turisme ha exposat que el control de l'oferta turística il·legal suposarà coordinar els registres de les Illes tant per donar comptes a l'Estat com a la Unió Europea. En els primers dels casos, perquè aquesta llei regula els lloguers de temporada.

stats