El Govern se suma al Dia europeu de les llengües i renova el seu compromís amb la conservació de la llengua catalana
En una declaració institucional diue que les llengües "defineixen realitats personals, a la vegada que formen part d’una herència compartida que ha de ser respectada i preservada"
PalmaEl Govern balear s'ha sumat al Dia europeu de les llengües, que se celebrarà el 26 de setembre, i ha renovat el seu compromís amb la conservació, el manteniment i l’impuls de la llengua catalana, segons ha informat la Conselleria d'Educació, Universitat i Recerca en un comunicat.
En la declaració institucional que s'ha fet al Consell de Govern d'aquest dilluns, han animat a fer un esforç per aprendre diferents llengües, per tal d’anar més enllà de les fronteres culturals i lingüístiques. Les llengües, diu la declaració, "són les ànimes de les diferents cultures i, alhora, els seus principals vehicles transmissors".
En aquest sentit, la declaració destaca que les Balears són un territori on visitants i veïns fan una important aportació per configurar aquesta riquesa lingüística i destaca que les llengües "defineixen realitats personals, a la vegada que formen part d’una herència compartida que ha de ser respectada i preservada". Així mateix, s'ha recordat que els drets lingüístics formen part dels drets humans.
El Dia europeu de les llengües se celebra des del 2001 i té com a objectius reivindicar la riquesa i la diversitat lingüístiques i fomentar l’aprenentatge de llengües arreu del continent. Per això, les Balears s'afegeixen a aquesta celebració per donar valor a la llengua catalana com a aportació al patrimoni lingüístic europeu.
Durant tota la setmana del 26 de setembre es duran a terme activitats amb motiu d’aquesta celebració i l'acte central serà la conferència del doctor i professor de Dret de la UIB Antoni Llabrés, que tindrà lloc al Parlament de les Illes Balears sota el títol Règim jurídic del plurilingüisme i drets lingüístics.