Part forana

El Govern duu a Fiscalia Avícola Son Perot per la seva activitat a Llucmajor

La Conselleria d'Agricultura, Pesca i Medi Ambient ha obert un nou expedient sancionador a l'empresa

Una explotació de característiques similars a la projectada a Sineu.
1 min

La Conselleria d'Agricultura, Pesca i Medi Natural ha traslladat a la Fiscalia un nou expedient sancionador que ha obert a Avícola Son Perot, l'empresa que planeja instal·lar una macrogranja a Sineu, per la seva activitat a la granja de gallines ponedores Ses Cisternetes, que es troba a la finca de l'Allapassa, a Llucmajor.

Cal recordar que l'empresa intenta des de fa mesos eludir el pagament d'una sanció que ja s'acosta als 200.000 per irregularitats de la instal·lació avícola que té a Llucmajor. Segons han explicat a l'ARA Balears fonts oficials, l'empresa va ser sancionada amb 150.000 euros, però no va pagar a temps i ja acumula un deute de 180.000 amb el recàrrec. Avícola Son Perot va presentar un recurs contenciós administratiu a l'abril i va sol·licitar mesures cautelars per no pagar, però han estat rebutjades. La sanció figura a hores d'ara com a impagada i està en tràmit d'urgència.

Entre els incompliments de l'empresa, l'Administració va comprovar que els ous campers no complien tots els requisits, com el que obliga a tenir els animals amb accés a un espai obert i lliure les 24 hores del dia.

Les irregularitats es varen descobrir arran d'una denúncia, que també ha provocat que el Govern exigeixi a la granja d'Avícola Son Perot de Llucmajor superar una Avaluació Ambiental Integrada, on haurà d'acreditar el compliment de normatives aplicables a explotacions de gran mida.

En tot cas, fonts de la Conselleria afirmen que "les explotacions de gallines ponedores estan sotmeses a diferents normatives i a controls específics com el Pla de control de benestar animal i el Pla Nacional de residus de medicaments veterinaris", entre d'altres, a més d'altres mesures.

stats