Sancions
Societat 26/08/2024

El Govern multa una empresa per organitzar excursions amb tot terreny al Parc Natural de Llevant

També s'ha multat amb 10.000 euros una altra empresa que oferia lloguer de motos d'aigua dins el Parc Natural de l'Albufera de Mallorca

ARA Balears
1 min
La protecció dels sistemes dunars és una  prioritat del Pla de gestió del litoral. A la foto, Cala Mitjana.

PalmaLa Direcció General de Medi Natural i Gestió Forestal del Govern ha sancionat amb 25.000 euros una empresa per organitzar excursions amb tot terreny dins del Parc Natural de la Península de Llevant, un espai protegit. Segons ha informat aquest dilluns la Conselleria d'Agricultura, Pesca i Medi Natural, també s'ha multat amb 10.000 euros una altra empresa que oferia lloguer de motos d'aigua des del mollet de l'Oberta, dins el Parc Natural de l'Albufera de Mallorca.

Les dues empreses han incomplit diversos punts de la normativa del Pla d'Ordenació dels Recursos Naturals (PORN) d'aquests dos parcs naturals. "Aquestes sancions són una mostra de la labor que es fa des del Govern perquè les infraccions dins dels espais de rellevància ambiental de les Balears no quedin impunes", ha declarat el conseller, Joan Simonet.

Un dels principals objectius, ha afegit el conseller, és "canviar la dinàmica negativa dels anys anteriors, en els quals moltes sancions referents al medi ambient es van deixar prescriure per una mala gestió". En la mateixa línia, la directora general de Medi Natural i Gestió Forestal, Anna Torres, ha volgut remarcar que "s'està revertint la tendència de la prescripció de les sancions, que va ser d'un 75% la legislatura passada, període en el qual van prescriure unes 4.000 sancions". "Treballam amb la intenció d'arribar a la prescripció zero com més aviat millor i, per això, la Conselleria preveu reforçar la secció de sancions amb més personal", ha afegit Torres.

stats