Societat28/09/2020

El Govern aprova una ajuda de prop de 150.000 euros a l'ONU i Unicef per lluitar contra la violència masclista

En concret, la subvenció es destina a les dones i nines refugiades a Níger i Uganda

Ara Balears
i Ara Balears

PalmaEl Consell de Govern ha autoritzat una subvenció a Unicef i l'ONU per lluitar contra la violència masclista que pateixen les dones i nines refugiades de Diffa, a Níger, i Uganda per un total de 149.800 euros. L'Executiu ha assenyalat que és una de les mesures transversals que coordina l'Institut Balear de la Dona (IBDona) finançades pels fons del Ministeri d'Igualtat per al Pacte d'Estat contra la Violència de Gènere.

La Conselleria d'Afers Socials i Esports ha destacat que la subvenció que rebrà l'ONU és d'un import de 74.800 euros per executar el projecte 'Reducció de la violència contra les dones i nines afectades per la crisi humanitària a Diffa'. L'objectiu d'aquesta iniciativa és enfortir la capacitat de les dones i les nines refugiades o desplaçades a la regió de Diffa i adoptar mesures concretes davant la violència masclista que pateixen.

Cargando
No hay anuncios

Amb aquest projecte, apunta el Govern, es vol fer créixer el lideratge de les dones, la gestió dels espais de cohesió i la creació d'habilitats per al seu medi de vida, així com ajudar-les a adquirir més consciència de la seva dignitat dins la societat nigeriana.

Per altra banda, la subvenció directa que rebrà Unicef és de 75.000 euros per al projecte denominat 'Serveis integrats de prevenció i resposta a la violència de gènere i protecció infantil per a nins i nines refugiats a Uganda'. Segons la Conselleria, en aquest cas, el projecte vol ser una resposta integral a les necessitats específiques de les nines en matèria de violència sexual i masclista, en el context actual d'un assentament de població refugiada.

Cargando
No hay anuncios

L'actuació inclou la prestació de suport psicosocial i serveis de salut, seguretat i jurídics. També es proporcionarà als agents de serveis la capacitació específica per abordar la violència masclista i específicament, la violència sexual.

La tasca a Uganda implica integrar les qüestions de gènere en tots els programes de sensibilització, i s'adreça a homes i dones. A més, fa participar les dones en funcions de lideratge per garantir que es tingui en compte el gènere, segons ha explicat el Govern.