El Govern reclama reduir l'ús de les pantalles a les escoles i recuperar temps per a "continguts elementals"

La presidenta Prohens ha reivindicat el compliment dels compromisos educatius i ha demanat perdó als interins pel caos en les adjudicacions de places

L’ús abusiu dels mòbils influeix en la capacitat de concentració dels alumnes.
ARA Balears
01/10/2024
2 min

PalmaLa presidenta del Govern, Marga Prohens, ha fet aquest dimarts una crida a una reflexió col·lectiva sobre la utilitat i l'eficàcia i utilitat de l'ús de tauletes i dispositius en l'educació. Així s'ha pronunciat en el seu discurs durant el debat de política general, en fer menció a la política educativa. Prohens ha defensat la necessitat de reduir el temps d'ús de pantalles a les aules i recuperar temps per a continguts "més elementals" com les matemàtiques, l'ortografia, la gramàtica, la literatura, la història i la geografia.

Prohens ha demanat tornar a posar els coneixements i els continguts en el centre de l'educació i de replantejar "si totes les innovacions metodològiques han donat resultats". "Només així tindrem ciutadans lliures i crítics, capaços de diferenciar la veritat de la mentida, especialment en temps de fake news. No podem ser els polítics els que diguem què és veritable o fals, ni amb lleis ni amb censures ni amb ministeris de la veritat", ha afirmat.

En matèria educativa, la presidenta ha reivindicat el compliment dels compromisos per començar el curs escolar “amb més recursos que mai, més docents, millors condicions i amb més suport per als estudiants i les famílies. Prohens ha posat l'accent en el compliment de l'acord per a l'elecció de llengua en el primer ensenyament i l'aplicació voluntària del Pla pilot de segregació lingüística "amb normalitat i tranquil·litat". Ara bé, només s’hi han sumat 11 centres, tots concertats. Pel que fa a l’elecció de llengua, el 83% de les famílies han triat el català. "Hem fet exactament el que vam dir que faríem: respectar la llibertat i l'autonomia del centre i respectar la llibertat de les famílies", ha assenyalat.

També s’ha referit als problemes durant el procés d'adjudicació de places d'interins i ha reiterat les seves disculpes. Segons ha avançat, el Govern ja està en contacte amb altres autonomies per actualitzar el programari. La presidenta ha recordat la posada en marxa del Grup d'Anàlisi i Millora del Sistema Educatiu que treballa en la reformulació dels currículums educatius i ampliar, per exemple, les hores de matemàtiques. Pel que fa a les infraestructures educatives, Prohens ha anunciat la pròxima licitació de les obres de la nova escola de sa Pobla, abans que acabi l'any, i les de l'institut de Son Ferriol, "dues infraestructures que han esperat massa".

stats