El Govern reparteix 123 tones d'aliments frescos i locals a 13 entitats socials de les Illes

La segona fase del programa de compra pública social i sostenible disposa de 600.000 euros, 100.000 dels quals s'han invertit el desembre

Un pagès recollint hortalisses. / ISAAC BUJ
Ara Balears
16/12/2020
2 min

PalmaLa Conselleria d'Agricultura, Pesca i Alimentació ha fet balanç aquest dimecres de les tres primeres setmanes de la segona fase del programa de compra pública de producte alimentari local que es destina a entitats socials de les Balears. El Govern ha assenyalat que durant el desembre s'han comprat 123.664 quilos de producte local als productors i ha recordat que es disposa d'una partida de 600.000 euros a repartir en vuit mesos.

L'Executiu ha explicat que es tracta de 65.322 quilos de fruites i hortalisses, 7.373 quilos de carn i 50.968 litres de llet, tots per valor de poc més de 100.000 euros. La consellera d'Agricultura, Pesca i Alimentació, Mae de la Concha, ha destacat que aquesta iniciativa "és una mesura de sentit comú, un programa pioner a tot l'Estat que és vital per ajudar aquells que més ho necessiten". De la Concha ha manifestat que "és un orgull, a més, poder repartir producte fresc, local i de temporada i ajudar també els productors locals en moments tan complicats".

Per part seva, la consellera d'Afers Socials, Fina Santiago, ha agraït la iniciativa perquè "dona suport a les entitats del tercer sector i, a més, millorarà la qualitat nutricional d'aquelles famílies que viuen una situació de vulnerabilitat econòmica".

El projecte, segons ha informat el Govern, és fruit d'un acord entre les conselleries d'Agricultura i d'Afers Socials. L'objectiu de la iniciativa és donar resposta als excedents dels productors a causa del tancament d'hotels i restaurants i mitigar l'impacte social i econòmic en la població a causa de la crisi.

Aquests productes arriben a 13 entitats socials, com el Banc d'Aliments, la Creu Roja, Mallorca Sense Fam, Monti-Sion Solidaris, Zaqueo, Tardor, Pa i Mel, Cáritas o SOS Mamás, que atenen més de 60.000 beneficiaris de les Illes, segons ha apuntat el Govern. A més, un total de vuit productors de fruites i hortalisses, carn i llet de les Balears s'han inscrit en aquesta segona fase del programa i són els que entreguen els productes a les entitats en coordinació amb la Direcció General de Polítiques per a la Sobirania Alimentària i Semilla i la Direcció General de Serveis Socials.

stats