Sector primari

Un gran concurs de tast de vins a cegues arriba a Menorca de la mà d'Ulisses

La fira del vi arribarà a Menorca el 16 i 17 de febrer

El tast de vins
ARA Balears
14/02/2025
2 min
Regala aquest article

PalmaUlisses, el projecte gastronòmic nascut el 2012 a Menorca, torna a celebrar Experiència Ulisses aquests dies 16 i 17 de febrer a la Fortalesa de la Mola (Maó). Aquest esdeveniment, que arriba a la seva quarta edició, reuneix professionals i aficionats al vi per aprofundir en la gastronomia a través del vi i tot el que l'envolta.

Enguany, com a novetat es farà un campionat de tast de vi a cegues per a professionals i públic (dia 16 entre les 18 h i 19.30 h). El concurs comptarà amb una única fase de 90 minuts amb el tast de 8 vins referenciats en Ulisses Vinateria. El jurat serà presidit per Toni Pérez, director comercial de Gramona. El guanyador obtindrà un xec de 5.000 euros, el segon en guanyarà 2.000 i el tercer 1.000.

El mateix dia del concurs els assistents podran gaudir també d'una fira gastronòmica a partir de les 21 h on podran trobar vins de cellers mallorquins, nacionals i productes locals.

Dia 17 de febrer es durà a terme a la Sala de Vins, on participaran 39 projectes de més de 45 cellers. Hi haurà la representació de més de 24 DO distintes, incloent-hi DOQ Priorat, DO Ribera del Duero, DO Rías Baixas, DO Valdeorras, DO Cava, Corpinnat... Amb cellers destacats com Pazo Señorans, Celler Frisach, Pere Ventura Cava, Alta Alella, Godeval, Pepe Mendoza o Baldovar 923. A més, també hi assistiran els cellers menorquins (Sa Cudia, Santa Catalina) i mallorquins (Oliver Moragues, Ca'n Verdura, Ca Axartell).

Per primera vegada, la Sala de Vins obrirà al públic general, que podrà assistir a la fira mitjançant la compra d'una entrada que inclou accés els dos dies, degustació de vins i menjar el dilluns. Podeu comprar l'entrada aquí.

Cal recordar que l'Experiència Ulisses va néixer amb l'objectiu d'acostar el vi a la població menorquina, formar els professionals de l'hostaleria i contribuir al posicionament de Menorca com un destí gastronòmic de referència a escala nacional.

stats