Sense grans canvis (de moment) per al curs que ve
Es mantindran els grups bombolla, les mascaretes i els docents extra que es van contractar
Malgrat que es preveu que al setembre un 70% dels espanyols estiguin vacunats, no hi haurà grans canvis a les aules d'escoles i instituts el curs que ve. Els ministeris d'Educació i Sanitat, que aquest dimecres han celebrat una reunió conjunta amb els consellers de totes els comunitats autònomes, preveuen que, a grans trets, el curs 2021-22 s'assembli molt a l'actual: serà presencial; es conservaran els grups bombolla -una "experiència tremendament positiva", ha dit la ministra de Sanitat, Carolina Darias-; caldrà dur mascareta a partir de sis anys a les aules i als patis; s'haurà de guardar la distància personal -d'1,5 metres es podrà passar a 1,2 metres, una diferència pràcticament ridícula- i es demana a les comunitats autònomes que mantinguin les dotacions extra de personal que han permès fer grups més petits.
Aquestes contractacions haurien de servir perquè les ràtios segueixin sent les mateixes que aquest curs, en què moltes escoles han reorganitzat el personal per convertir dos grups en tres i així tenir menys alumnes a cada aula. "No volem prescindir dels recursos addicionals. Els necessitem per a les mesures de reforç i codocència", ha expressat la ministra d'Educació, Isabel Celaá, que ha posat en valor, de nou, l'èxit d'un curs escolar presencial, malgrat tot, i que ha comportat un "esforç colossal i històric" de tota la comunitat educativa. Celaá ha dit que les comunitats autònomes "han de mantenir" els docents contractats per fer front a la pandèmia per "convertir l'adversitat en una oportunitat per enfortir el sistema educatiu".
L'escola prepandèmia, doncs, encara no arribarà. Un pas de gegant seria vacunar els alumnes, i Darias ha obert la porta per primera vegada a la vacunació dels adolescents de 12 a 16 anys abans que comenci el curs escolar. Falta, però, veure què diu l'Agència Europea de Medicaments sobre la vacunació dels menors d'edat.