Accident mortal
Societat 13/09/2024

La Guàrdia Civil afirma que el iot que va atropellar mortalment Guillem Comamala circulava amb excés de velocitat

Al patró del iot se li imputa un delicte d'homicidi imprudent i està en llibertat

ARA Balears
2 min
El iot 'La Luna'.

PalmaLa Guàrdia Civil ha afirmat aquest divendres que el iot que va atropellar mortalment Guillem Comamala a Cala Bona, La Luna, amb bandera alemanys i 20 metres d'eslora, circulava amb excés de velocitat. Segons ha avançat Última Hora, el cos armat ha entregat al jutjat de Manacor l'informe preliminar sobre l'accident marítim, el qual fa referència a una "concurrència de conductes", per la poca llum que duia l'embarcació en què es trobava la víctima, juntament amb el seu germà i el seu padrí, la nit del 23 d'agost.

La col·lisió va tenir lloc al voltant de les 21.30 h, quan s'havia fet de nit i hi havia poca visibilitat. L'informe de la Guàrdia Civil es basa en la declaració de nombrosos testimonis i també en les investigacions fetes pel Servei Marítim i per la Policia Judicial de la Guàrdia Civil, que determinen que en el moment dels fets hi havia altres embarcacions a la zona, senyalitzades amb llums.

El iot hauria fregat la petita barca de la víctima i va fer que giràs uns 45 graus, fet que va provocar que el jove caigués a l'aigua i resultàs ferit mortalment. Així, el document apunta a una imprudència per part del patró de La Luna, un jove alemany de 35 anys, que va continuar navegant després de l'accident i va abandonar la zona, en no adonar-se del que havia succeït.

Dies més tard, el patró va comparèixer voluntàriament a la Comandància de la Guàrdia Civil, on el varen informar dels delictes que se li havien imputat, es va acollir al dret a no declarar i va quedar en llibertat, acusat d'un delicte d'homicidi imprudent.

Actualment, els investigadors esperen els resultats de diverses proves pericials, com l'anàlisi d'algunes parts del iot. La tripulació va confirmar que durant el dia havien estat celebrant una festa a l'embarcació, tot i que no s'ha pogut determinar si es trobaven sota els efectes de l'alcohol en el moment del tràgic succés. La investigació continua oberta.

stats